Howard Stern bepereli az ABC-t

Vágólapra másolva!
A botrányt kavaró rádióműsorairól ismert médiasztár bírósági kerestet adott be az ABC ellen az Amerika legszexisebb emberét kutató show miatt.
Vágólapra másolva!
Howard Stern

Stern szerint a tévétársaság az ő egyik rádióprogramjának tévéváltozata alapján készítette az Are You Hot? The Search for America's Sexiest People című programot.

A rádiós a Los Angeles legfelsőbb bíróságán beadott keresetében az ABC mellett a Hot gyártóját, a Telepictures produkciós céget, és név szerint Scott Einziger vezetőproducert is azzal vádolja, hogy ellopták az E! Entertainment Television nevű csatornán sugárzott műsorának ötletét. Einziger korábban a rádiós közvetlen munkatársa volt, Stern tévéshow-jának producereként dolgozott.

A médiasztár keresetében több mint 10 millió dollárt, azaz két és fél milliárd forintot követel, többek között anyagi károkozás és tisztességtelen üzleti gyakorlat miatt. Stern a beadványhoz mellékelte The Evaluators (A kiértékelők) című show-jának részleteit, amelyben ő és vendégei arról döntenek, a versenyzők elég szexisek-e a Playboy magazinban való szerepléshez.

Stern szerint az ABC új műsora több ponton feltűnően hasonlít az övére. A felsorolás szerint mindkét show házigazdája egy agglegény, akit három ordenáré zsűritag egészít ki. Utóbbiak lézeres mutatópálcák segítségével mustrálják a jelölteket, hogy a közönség jól láthassa, a bírák épp melyik testrész vizsgálatánál tartanak.

Stern azt állítja, az ABC-s Hot megjelenése előtt éppen arról tárgyalt leendő üzleti partnereivel, hogy műsora alapján újabb show-t készít, amit elad egy másik tévéhálózatnak. A Hot első adása után azonban a megbeszélések, a médiasztár szerint, megszakadtak. A Stern által támadott Hot készítőit mások is plágiummal vádolják. Korábban a Hot or Not honlap alkotói jelentették be, pert fontolgatnak, mert az ABC tévétársaság új show-jának témája és kulcskérdése, az Are You Hot? az ő ötletüket idézi.

A viták mellett más is aggasztja a szexisnek szánt műsor készítőit: üzleti sikerük került veszélybe. Ennek oka, hogy a februárban indult show, amely amerikai sajtókritikák szerint gyengén kivitelezett lágypornó műsor, több adás után sem hozza a várt nézettséget. Sternnek ilyen problémái nincsenek, rádió- és tévéműsorait több millió amerikai hallgatja naponta, igaz, legalább ugyanennyien utálják megnyilvánulásait.

Ellenfelei miatt korábban Stern is többször bírósági ügybe keveredett. Törvénysértőnek tartott rádióprogramjaiért az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (Federal Communications Commission), 1992-ben 600 ezer dollárra perelte.