Új Pokoli történetek a tv2-n

Vágólapra másolva!
A nyáron szokásos filmdömping mellett a tv2 egy saját készítésű realitysorozatot és a Pokoli történetek új darabját is műsorra tűzi júniusban. A különkiadás után azonban a riportsorozat, többek között Vujity Trvtko magánéleti elfoglaltságai miatt, idén már nem folytatódik.
Vágólapra másolva!

Vujity Trvtko riportsorozatának egy eddig nem látott részét is levetítik a tv2 nyári programjában, amelynek idején a saját gyártású műsorok többsége szünetel. A Pokoli történetek különkiadásának főfilmjét Kambodzsában forgatta a riporter, aki az úgynevezett gyilkos mezők mellett, vagyis a Pol Pot-rendszer áldozatainak tömegsírja közelében működő "magyar" árvaházat mutatja be.

A kambodzsai intézményt, amelyet Losonczi Pál, az egykori Elnöki Tanács elnöke is meglátogatott, a több millió ember meggyilkolásáért felelős Pol Pot-rendszer bukása után építették magyarországi segítséggel. Az eredetileg kilencszáz főre tervezett árvaházban ma kétszáz gyerek él, akik jelenleg is Magyarországról kapják a legtöbb támogatást.

Vujity Trvtko szerint "magyarok építették és ma is magyar emberek tartják életben" az intézményt. A film főszereplője dr. Simon András, aki részt vett a hivatalosan is Magyar Árvaháznak nevezett intézmény alapításban, azóta pedig több más hasonló menhelyet, valamint egy kórházat is létrehozott Kambodzsában. A magyar orvos azóta - kisebb megszakítással - az ázsiai országban dolgozik, ahol a riporter szerint ő az egyetlen, tartósan kint élő magyar állampolgár.

A dzsungelben jótékonykodó Simon Andráshoz egy magyar munkás közremüködésével jutott el a tévés. Vujity Trvtkót az észak-koreai Rákosi Mátyás kórházról készített műsora után hívta fel az ötletadó, aki a rendszerváltozás előtt több, akkor barátinak nevezett országban dolgozott különféle építkezéseken, és emlékezett még a helyre. A tv2-s műsorkészítő szerint ennek ellenére csak kalandos körülmények között tudtak eljutni a vidéki árvaházba, így a riportfilm a mai Kambodzsáról is képet ad.

A gyesen lévő és újabb gyermekét váró Vujity Trvtko elmondta, várhatóan nem forgat többet a Pokoli történetek sorozatba, és bizonytalan, hogy mikor kerül ismét képernyőre.