Valóra vált Truman Show becsapott színésszel

Vágólapra másolva!
Fogalma sem volt róla az izraeli Steve Show főszereplőjének, hogy rendszeresen filmezik és ő a műsor központi attrakciója, a producerek pedig nem lehettek biztosak benne, hogy ezek után képernyőre kerülhet az új reality.
Vágólapra másolva!

Megvalósult a filmbéli Truman Show. Izraeli tévések tudtán kívül követtek és filmeztek egy színészt, akinek életét több millió néző kukkolhatta. Kockázatnak tartotta a műsor készítésének körülményeit Jigal Silon producer, de úgy gondolta, megéri a hazardírozás, mert jó esély van rá, hogy a mit sem sejtő főszereplő utólag vállalja a szerepet.

Silon terve bevált, a valóságshow főszerepére kiválasztott férfi úgy döntött, sokkal több haszna, mint kára lesz, ha levetítik a titokban róla készített felvételeket. A fő ok az volt, hogy a műsor nem csak a tévének, hanem a becsapott Steve Frankelnek is sikert, valamint hírnevet hozott, amire mindig is vágyott. A színészként dolgozó Frankel, aki korábban csak kis szerepeket kapott, azokat is főleg reklámfilmekben, előtte csalódott művésznek tartotta magát. A valóságshow segítségével pedig akkor vált sztárrá, amikor nem is sejtette - írta a Yahoo.

"Elhatároztuk, hogy követünk egy színészt, aki jelentkezik egy szerepre, és bemutatjuk, hogyan jut el a névtelenségtől a sztárságig, közben pedig bemutatjuk a szórakoztatóipar kulisszatitkait" - mesélt az alapötletről Jigal Silon.

"Tulajdonképpen ő nem sztár, közben meg mégiscsak az, de egy általa elkövetett hiba által, az által, hogy egy beugratás áldozata lett és ezt nem vette észre" - magyarázta el Steve Frankel helyzetét a producer.

A hétrészes, epizódonként egyórás sorozat első darabja, amit november elején sugároztak Izraelben, hatalmas sikert aratott, és azóta is kimagasló nézettséget ér el.