Megrövidítik Charlie angyalait

Vágólapra másolva!
A Sony úgynevezett minizódokat tervez kibocsátani a hetvenes-nyolcvanas évek meghatározó sorozatairól, így a Charlie angyalai, a Starsky és Hutch vagy épp a T. J. Hooker egy-egy része öt perc alatt pereghet le a szemünk előtt.
Vágólapra másolva!

Régóta szokásban van, hogy az iskolai kötelező olvasmányokat lerövidítik a tanulók számára: a speciális epizódoknak is hasonló a céljuk, hiszen egy-egy, a maga idejében kultstátust élvező sorozatot foglalnak össze az újabb generáció számára. A mai kor divatjának megfelelően, a készítők kissé felturbózzák a cselekményt, így a mai szemmel rendkívül lassúnak tűnő Charlie angyalai egy epizódja például három-öt percben megnézhető.

A Sony júniustól szeretné futtatni a minizódokat, egyelőre a MySpace nevű közösségi oldalon, de később saját, direkt e célra készült honlapot is szeretne beindítani, Minisode Network néven. A cég vezetői szerint ezek a klipek kordokumentumokká válhatnak, hiszen a hetvenes-nyolcvanas évek népszerű sorozatait mentik át, mai formában. A cél, hogy ha már az eredeti műveket úgysem nézi senki, a mai fiatalok legalább tudjanak róla, hogy ilyen sorozatok is mentek valaha a tévében.

A minizódokban természetesen nem pusztán felgyorsítva láthatjuk az eseményeket, a készítők a cselekmény fő pontjait ragadják meg, mintegy kiemelve ezzel a lényeget. Steve Mosko, a Sony Television elnöke egyszerűen magyarázza el az eljárást: "Vegyük a Charlie angyalai-t: a lányoknak van egy találkozójuk, Charlie megbízást ad nekik, majd pár verekedős és üldözési jelenet után elkapják a rosszfiút - a végén hazamennek, és megbeszélik az egészet."

Maffiózók hét percben:


Az ötletet egyébként bevallottan a márciusban, a YouTube videómegosztó oldalon feltűnt Seven-Minute Sopranos adta, amely a Maffiózók hetvenhét óráját sűríti hét percbe. Sorozatokból ollózott klipek feltűnnek többek között a TV Land nevű tévés weblapon is, azzal a különbséggel, hogy itt nem a cselekményt foglalják össze, csupán bemutatnak egy-egy jellemző jelenetet az adott művekből.