Haláltévé indul Németországban

Vágólapra másolva!
Itt az igazi Sírhant művek: német temetkezési vállalkozók a halálról, a gyászról terveznek tematikus csatornát indítani.
Vágólapra másolva!

A német temetkezési vállalkozók szövetsége EosTV néven még idén el akarja indítani a különös tematikájú csatornát - jelentette be a szervezet szóvivője kedden. A csatorna neve egyébként Éószra utal, aki a hajnal istennője a görög mitológiában: az Iliász szerint ő nyitja meg a mennyek kapuját fivére, Héliosz isten, a Nap megtestesítője előtt.

A csatorna célcsoportja természetesen az idősebb generáció, melynek létszáma egyre gyarapodik Németországban. A műsorkínálat a temetőkről készült dokumentumfilmektől, a kegyeleti trendek bemutatásáig felöleli az összes témát, amely belefér az adó profiljába. A nézők számíthatnak például tudósításokra a hagyományos kegyeleti rítusok eltűnéséről és az anonim temetkezés új szokásáról is.

Az EosTV az idősekkel kapcsolatos szociális problémákat is feszegeti: az Elszegényedett, eltemetett, elfelejtett címre lefordítható műsor például azokról a tömegesen előforduló esetekről számol be, amikor szociális hivataloknak kell gondoskodniuk az elmagányosodott emberek végső nyugalmáról.

A csatorna állami támogatásra is számít a jövőben, de elsősorban fizetett filmes gyászjelentések, nekrológok közlésével szeretné fenntartani magát. Az adó vezetői stratégiai együttműködésre törekszenek az internetes temetkezési portálokkal, így az EosTv adása nem csak műholdon, de interneten is eljut majd a nézőkhöz.