A Hősök lett az év műsora

Vágólapra másolva!
Szombaton osztották ki a Tévékritikusok Szövetsége által alapított díjakat: szerintük a Hősök volt az elmúlt évad legjobb tévéműsora.
Vágólapra másolva!

Nem a kollégák és nem is a nézők, hanem az Egyesült Államok és Kanada több mint kétszáz kritikusa osztotta ki tévés díjait július 21-én. A Television Critics Association (vagyis a Tévékritikusok Szövetsége) a Hősök-nek adta a legjobb tévéműsor címét, de a sorozatot eredetileg futtató csatorna, az NBC más fontos díjakat is bezsebelt.

Szintén a csatorna produkciója a legjobb új műsornak tartott Friday Night Lights (Péntek esti fények), melyet az azonos című amerikaifocis moziból készítettek, valamint A hivatal, amely a kritikusoktól már tavaly is megkapta a legjobb vígjátéksorozat címét.

A drámai alkotások közül már az HBO-n látott Maffiózók került ki győztesen, amelyet egyébként az életműdíjnak megfelelő Heritage-díjjal is jutalmaztak - ez utóbbi kategóriában olyan klasszikusokat is sikerült maga mögé utasítania, mint a M.A.S.H. vagy a Szezám utca.

A tévékritikusok, úgy tűnik, helyén kezelik a nemi egyenjogúságot, hiszen a legjobb alakítások kategóriáit nem bontják külön színészekre és színésznőkre. Más kérdés, hogy mind a drámai, mind a vígjátéki kategóriában végül egy-egy férfi vitte el a pálmát: előbbi műfajban domborító színészek közül a Dexter főhősét, Michael C. Hallt jutalmazták, míg a vígjátéki szereplők közül Alec Baldwin került ki győztesen, maga mögé utasítva többek között 30 Rock-beli kolléganőjét, Tina Feyt is.