Barátok közt: volt nagy sírás

Vágólapra másolva!
Egresi Tóni figurája pénteken végleg távozott a szappanoperából, és már legfeljebb csak a szereplők lázálmaiban térhet vissza.
Vágólapra másolva!

A heti egy epizóddal, igényes képi világgal dolgozó, egybefüggő sztorit elmesélő sorozatoknál (A szökés, Született feleségek, 24, Lost és még sok másik) a néző kifejezetten kerüli annak lehetőségét, hogy megtudja, mi lesz a következő részben, nehogy elrontsa a szórakozását. Nem így van ez a napi szappanoperáknál, itt hamar kiszűrődik, ha valaki távozik a stábból - ha másért nem, mert a produkció idejében szétkürtöli, nézettségnövekedést várva.

Az ifjú Dósa Mátyás színművész már hosszú hónapok óta nem dolgozik a stábbal, tavasszal elköszönt és vette kalapját (és ezt megírták a bulvárlapok, színes hetilapok), így a közepes logikai érzékkel rendelkező tévézők is könnyedén kikövetkeztethették, hogy Egresi Tóni karaktere nem lesz túl virgonc az őszi epizódokban, valamilyen formában el kell tűnnie a sorozatból. Mivel a sztori szerint autóbalesetet szenved, csövek lógnak ki belőle, és az intenzíven ápolják igen gondterhelt orvosok, nem nehéz rájönni, hogy a fiatalúr miképp távozik.

"Nagyon sokan kerestek meg az utóbbi időben, hogy rossz döntésnek tartják Tóni halálát. Volt, aki sírt is a telefonban. Be kell vallanom, engem is megviselt, mind lelkileg, mind fizikailag, hogy így kellett távoznom. Nagyon nehéz forgatások voltak ezek. Szörnyű volt!" - nyilatkozta a Blikknek Dósa, aki azóta keresett színész lett, nyolc darabban játszik, túltette magát karaktere halálán. A produkció különben szereplőválogatást tart, szombaton és vasárnap a Camponában, délelőtt 11-től.

A BK csütörtökön remekelt, a teljes lakosságból 2,17 millióan nézték, a kereskedelmi célcsoportban pedig 51,4 százalékos közönségaránnyal futott, ami kiváló eredmény. A TV2 hosszú ideje nem találja a fegyvert a barátok ellen: talán, ha összeállna egy filmre Chuck Norris, Jackie Chan, Bud Spencer, és Kiszel Tünde...