Az ORTT nem dorgálta meg Sebestyén Balázsékat

Vágólapra másolva!
Közös műsort vezet egy hónapja Sebestyén Balázs, Vadon János és Rákóczi Ferenc a Danubius Rádión: az ORTT már vizsgálta is egyik adásukat.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rádió és Televízió Testület megvizsgálta a Danubius Rádió, 2009. január 9-én sugárzott Danubius Pirítós című műsorszámát, mivel az a panasz érkezett, hogy a három műsorvezető gyerekkori csínytevéseikről, lopási kísérleteikről beszélgetett, s ennek kapcsán kérte a hallgatókat, osszák meg a legjobb lopással kapcsolatos történetet a többiekkel. A legjobb történet elmesélőjét "a nap hallgatójának" választották, és Danubius ajándékcsomaggal jutalmazták.

A testület nem rendelt el hatósági ellenőrzést a műsorszámmal kapcsolatban. A tagok többsége az elhangzottak alapján úgy vélte, hogy a Danubius Rádió a kifogásolt műsorszámmal nem sértette meg a médiatörvény egyetlen rendelkezését sem, az elhangzottak legfeljebb etikai okból vethetnek fel kételyeket. Szalai Annamária, az ORTT tagja különvéleményt csatolt a panasszal kapcsolatban hozott határozathoz, és ebben fejtette ki a többségitől eltérő álláspontját. Véleménye szerint a testületnek vizsgálatot kellett volna elrendelnie "a kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezések sérelmére tekintettel".