Megszűnik a SportKlub+

Vágólapra másolva!
Október 15-től beszünteti a sugárzást a futballmérkőzésekre szakosodott SportKlub+.
Vágólapra másolva!

Elvérzett a sportcsatornák közötti versenyben a SportKlub+: a DigiSport felverte a focimeccsek közvetítési árait, a UPC pedig (a digitális kínálatban) a vadászattal és horgászattal foglalkozó Fishing & Hunting Channelt tolta be a csatorna helyére.

Az IKO Romania Srt. által bejegyzett SportKlub+ így október közepétől megszűnik, vezetői nem látják értelmét, hogy az immár igencsak telített piacon két sportadót tartsanak fenn - hisz a SportKlub+-nak van egy anyacsatornája is, a SportKlub, amely továbbra is működik, elsősorban kézilabda- és vízilabdameccseket ad majd.

A csatorna - az RTL Klubbal karöltve - öt évre szóló szerződést írt alá a Magyar Kézilabda Szövetséggel, melynek értelmében szert tett a hazánkban zajló összes kézilabdamérkőzés közvetítési jogára. Ralf Manthey, a SportKlub vezetője szerint a csatorna így meghatározó szereplője maradhat a sportadók piacának, sőt erősítheti pozícióját.

Az említett DigiSport viszont még egy csatornát indítana, amire azért van szükség, mert a Premier liga és a Bundesliga mérkőzései olykor egyszerre zajlanak - a második adó ezen felül egyelőre a DigiSport műsorát sugározná.