Vágólapra másolva!
December 24-én, 20.35-től adja a TV2 a filmet, amit a tévézők nem tudnak megunni a karácsonyi időszakban (majd december 25-én 20.55-kor a második, 26-án 20.35-kor a harmadik részt). Egyszer már összegyűjtöttünk tíz érdekességet, de minden idők egyik legjövedelmezőbb filmjéről nem lehet eleget írni, alább tíz dolog, amit talán nem tudott erről a klasszikusról.
Vágólapra másolva!

1. Nem indult zökkenőmentesen, mert elég gyorsan 14,7 millió dollárra nőtt a költségvetés, ami több volt, mint amennyit a filmre szánt a Warner. A stúdió követelte, hogy spóroljanak 1,2 milliót, még a korai fázisban, de a producerek nem voltak meggyőzhetőek. Egy időre le is állt a forgatás.

2. Catherine O'Hara játszotta a kis Kevin anyját, pedig a szerepet nála ismertebb sztároknak is felkínálták. A színésznőnek nemcsak a filmben volt nagy családja, heten voltak testvérek, de neki már csak két fia született, 1994-ben és 1997-ben.

3. Harry Lime, az egyik betörő szerepére Robert De Niro és Jon Lovitz volt kiszemelve, végül Joe Pescié lett a munka.

4. A Home Alone a viszonylag szerény költségvetés mellett nagy pénzt hozott a mozikban, 286 millió dollárt az USA-ban és Kanadában, 191 milliót a világ többi részén. És azóta is hozza a pénzt, csak már nem moziban, még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a legjövedelmezőbb komédia.

5. Egy 1989-es francia film, a 3615 code Père Noël készítői perelték a stúdiót plágium miatt, azt állítva, hogy ellopták az ötletet az 1990-es Reszkessetek betörőkhöz. A francia film egy gyerekről szól, aki öreg nagyapjával van otthon, amikor egy Mikulásnak öltözött betörő hatol be hozzájuk.

6. Ahogy azt sokan tudják, a harmadik rész már teljesen más stábbal készült, ebben nem Macaulay Culkin a főszereplő. Azt talán már nem tudja mindenki, hogy volt egy negyedik film is, Home Alone 4: Taking Back the House, sőt, egy ötödik is, már 2012-ben, ennek Home Alone: The Holiday Heist volt a címe.

7. A kicsi Kevint alapvetően Culkin alakította a filmben, de voltak veszélyesebb jelentek, akkor egy alacsonynövésű, 30 éves testdublőr szállt be helyette.

8. Macaulay Culkin állítólag nagyon érett és profi volt végig, mindenki elámult tőle. Joe Pesci az Entertainment Weeklynek így nyilatkozott róla: „Mac nem olyan, mint egy kilencéves. Ő már most egy tapasztalt öreg."

9. Sokan úgy vélték, hogy Elvis Presley nem is halt meg, sőt, feltűnt a filmben. Nyilvánvalóan nevetséges, de nézze meg ezt:

10. 2019 augusztusában a Disney bejelentette, hogy készül egy új film, egy reboot, 2020 elején veszik fel Kanadában.

--------------

Ha még többet olvasna a filmről, klikk ide! Friss tévés hírekért kövesse a Tévé rovat Facebook-oldalát!