Görög Zita: Most mindannyiunknak nagy a felelőssége

Görög Zita
Vágólapra másolva!
A modell szerint jól kell használni ezeket a heteket, hogy a járvány után felelősségteljesebb életet élhessünk.
Vágólapra másolva!

"A nagy felelősség nagy erőfeszítéssel jár, és a nagy erőfeszítés nagy felelősséggel. Most mindannyiunknak nagy a felelőssége, és nem kényelmes a helyzete egyikünknek sem. Most nem mutogathatunk senkire. Senkire!

Mert felelőtlenek voltunk. Részletezzem? MOST van lehetőségünk ezen változtatni. Nem csak pár hétre, hónapra. ÖRÖKRE! Ha ezeket a heteket jól használjuk, nem csak túléljük, de olyan új szokások alakulthatnak, és válhatnak a mindennapjaink részévé, amellyel valóban felelősségteljes életet élhetünk a jövőben. Amellyel felelősségre taníthatjuk a gyermekeinket. Hogy legyen jövőjük. Hogy jusson az unokáinknak is valami abból, amelyben eddig részünk volt" - elmélkedett oldalán Görög Zita.

"Közhelyes vagyok? Lehet. De eddig ezek üres szavaknak tűntek. Mert nem tapasztaltuk meg a lemondást. Túl gyorsan és túl nagyot fejlődtünk. Csak lelkileg maradtunk le. De lelkileg nagyon.

A mit-miért kérdése sosem volt aktuálisabb! Neked mi volt eddig hétköznapi, amiről kiderült, nem is hiányzik annyira? Mi az, amiről sosem mondanál le, de most le kell?" - kérdezte.