A TV2 lett Magyarország legnézettebb csatornája 2020 első félévében

Koronavírus, vírus, televízió, tv, tévé, karantén, TV, netflix, tévézés, házimozi, Tévézés a karantén idején, tévézési szokások, trendek, tévéző emberek, távirányító, karantén
Tévézés a karantén idején
Vágólapra másolva!
A TV2 lett Magyarország legnézettebb csatornája 2020 első hat hónapjában: a Nielsen Közönségmérés adatai szerint a teljes napra vonatkozó 9,4 százalékos átlagos közönségarányával a TV2 lekörözte a konkurens csatornákat a 18-59 korcsoportot vizsgálva. A nézettségi adatok alapján: az első félévben az RTL Magyarország átlagos nézői részesedése teljes napon 21,7 százalék volt, míg a TV2 Csoport ennél 10 százalékkal magasabb átlagot ért el és 23,8-os nézői részesedéssel zárt.
Vágólapra másolva!

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján január 1. és június 30. között a teljes napot vizsgálva, a 18-59 évesek körében 9,4 százalékos átlagos közönségaránnyal a TV2 nyerte a nézettségi versenyt, a második helyen az RTL Klub végzett 8,9 százalékos átlaggal. A csatornaportfoliók versenyét vizsgálva szintén a TV2 Csoport áll az élen, viszont még nagyobb különbséggel előzi meg a konkurens RTL Magyarországot. Az első félévben az RTL Magyarország átlagos nézői részesedése teljes napon 21,7 százalékos volt, a TV2 Csoport ennél 10 százalékkal magasabb átlagot ért el (23,8% Share). A 18-59-es korcsoportban mérhető előny igaz a 18-49 év közötti nézőkre és a teljes lakosságra is, vagyis a TV2 és a TV2 Csoport mindhárom kiemelt célcsoportban az első helyen áll az idei első féléves nézettségi adatok alapján.

A TV2 kábelcsatornái szintén erős első félévet zártak,

amellyel nagyban hozzájárultak a televíziócsoport győzelméhez. Az első két hely a kábelcsatornák versenyében szintén a TV2 Csoport és RTL Magyarország csatornái között dőlt el, a TV2 csatornái javára. 2020 első félévében 14,5 százalékos átlagos nézői részesedéssel győzött a TV2 kábelportfóliója, az RTL kábelek 1,7 százalékponttal lemaradva, 12,8 százalékos átlaggal zártak (A18-59).

Fotó: Polyák Attila - Origo

A féléves adatok mellett a június havi eredményeket nézve is folytatódott a TV2 sikerszériája, hiszen május után ismét mindhárom kiemelt célcsoportban (18-59, 18-49, 4+) győzedelmeskedett a csatorna. A teljes napon mérhető végeredmények mellett főműsoridőben is maga mögé utasította az RTL Klub műsorait: a TV2 közönségaránya a 18-59-es korcsoportban teljes napon 8,2 százalék, főműsoridőben 10,1 százalék, míg az RTL Klub csupán 6,3 százalék és 9,7 százalékos átlagot ért el az említett napszakokban.

Remekelt az Exatlon

Az összes csatornát figyelembe véve, júniusban a legnézettebb műsor egyértelműen az Exatlon Hungary június elsején sugárzott férfi döntője volt. A műsor átlagos nézőszáma 384 ezer fő a 18-59-es célcsoportban, amihez 17,7 százalékos közönségarány társult. A teljes lakosságot tekintve 763 ezres AMR-t ért el a férfi döntő, amellyel szintén az első helyre került a legnézettebb műsorok listáján.
Az Exatlon Hungary júniusban véget ért, ezután hétköznap esténként A Piramis és Ninja Warrior című műsorok várták a nézőket a TV2-n. A júniusi átlag nézettségi eredményeket megvizsgálva mindkét műsor megnyerte az idősávját a 18-59-es nézők körében, így segítve a TV2-t a főműsoridős győzelemhez.

Sokan nézték a Tényeket

A TV2 10 legnézettebb műsora között az Exatlon után a Tények (június 14.) és a Tények Plusz (június 1.) következik 287 és 277 ezres átlagos nézőszámmal (A18-59). Az esténként 18:00 órakor kezdődő Tények nemcsak erre a listára tudott felkerülni, hiszen a júniusi adások 621 ezres átlagos nézőszámot értek el a négyéves vagy annál idősebbek körében. A szintén 18:00 órakor látható Híradó az RTL Klubon ezzel szemben 580 ezres átlaggal zárt júniusban (4+).

A 18-59 évesek körében a Tények Plusz 12,8 százalékos átlag részesedést ért el az előző hónapban, ezzel megnyerte az idősávját, amely azt jelenti, hogy a műsor adásideje alatt a TV2 volt a legnézettebb csatorna.

Reggel is erős a TV2

A Mokka és Mokkacino előnye megkérdőjelezhetetlen volt az előző hónapban is. Mindkét műsor megnyerte az idősávját, ráadásul nem csak a 18-59 évesek, hanem 18-49 és teljes lakosság körében is. A Mokka 13,4 százalékos átlagos közönségaránya magasan lekörözte az RTL Klub ebben az idősávban elért 6,1 százalékát. A Mokkacino 7,2 százalékos, az RTL Klub azon idősávban sugárzott műsora pedig kereken 5 százalékponttal lemaradva 2,2 százalékos részesedést hozott júniusban (A18-59).

A SuperTV2, Mozi+, Prime, Izaura és Moziverzum csatornák kiemelkedő nézettségi eredményeket értek el az elmúlt négy hétben, hiszen júniusban javítani tudtak az év első 5 hónapjában elért saját eredményükhöz képest. A TV2 kábelcsoportja júniusban 15,2 százalékos átlagos közönségarányt szerzett magának a teljes napot tekintve, míg főműsoridőben is hasonlóan magas, 15,1 százalékos eredményt ért el a 18-59 évesek körében, amellyel magabiztosan győzött.