Színészek, akik gyűlölik a legismertebb szerepüket

Kate Winslet 5 dolog amit talán te sem tudtál a Titanic című film forgatásáról
Vágólapra másolva!
Vannak színészek, akik kimondottan gyűlölik azt a munkájukat, amivel ismertté váltak, általában azért, mert a közönség pont egy olyan alakításukra figyelt fel, amelyet ők maguk nem tartanak nagyra. Művészfilmekben is látott fiataloknak nem tetszett, hogy végül tinifilmekben vagy szuperhősös mozikban kapták fel őket, de akadt olyan is, aki az egész showbizniszben csalódott: egyszerűen másra számított, amikor bekerült.
Vágólapra másolva!

Kate Winslet

Forrás: Collection Christophel via AFP/© Twentieth Century Fox / Paramount Pictures / Lightstorm Entertainment/Twentieth Century Fox / Paramoun

A Titanic minden idők harmadik legnagyobb mozis bevételét hozta világszerte – az Avatar és a Bosszúállók: Végjáték mögött –, a női főszereplő azonban rá sem bír nézni. Tudja, hogy minden színész kritikus magával, de ő olyan szörnyűnek látta magát a végső verzióban, hogy azonnal újra akarta játszani az egészet. Brit létére az amerikai akcentussal is gondja volt, ráadásul mára a film slágerdalával, a My Heart Will Go Onnal is ki lehet kergetni a világból – nem azért, mert eredetileg is utálta, hanem mert azóta annyiszor játszották neki.

Robert Pattinson

Forrás: Summit Entertainment

Sosem rejtette véka alá, hogy mennyire utálja Edward Cullen szerepét az Alkonyat-sorozatból: már a filmek idején ironikusan nyilatkozott róla, az írónőt, Stephenie Meyert pedig egyenesen bolondnak tartotta, aki csak a saját szexuális fantáziáit írta meg. A szépfiú skatulyáját sem volt hajlandó elfogadni, két Alkonyat-film között például az Emlékezz rám!-ban vagy a Cosmopolisban játszott komplexebb karaktereket, újabban olyan produkciókban láthattuk, mint A világítótorony vagy a Tenet.

Blake Lively

Forrás: CW

A színésznő tulajdonképpen hálás azért, hogy a Gossip Girl – A pletykafészek komoly lökést adott a karrierjének, a karakterével, Serena van der Woodsennel azonban sosem tudott azonosulni. „Az emberek szerették a sorozatot, nekem személyesen viszont sok nehézséget okozott, mivel valami jobb üzenetet szerettem volna közvetíteni, főleg a fiatal nézőknek" – mondta, és később is sokat dolgozott azon, hogy a közönség ne Serenát lássa benne, aki elcsábította más szerelmét, vagy épp drogtúladagoláshoz is hozzájárult a történetben.

Megan Fox

Forrás: Paramount Pictures

A színésznő annak idején a Transfromersszel vált igazán ismertté, egyből szexszimbólum is vált belőle – bár ő maga ezt a címet mindig is visszautasította. Ezzel együtt ő is sejtette, hogy inkább a külseje, mint a tehetsége miatt kapta meg a szerepet, már a válogatóról különös dolgokat mesélt. Később a rendezőt, Michael Bayt még Hitlerhez is hasonlította, a saját szerepéről pedig azt mondta, hogy lényegében nem is kellett színészkednie: vagy sikoltozott, vagy futott, vagy mindkettőt. A második rész után ki is rúgták, de ő aligha bánta.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!