Új, szigorúbb büntetést kapott a súlyos balesetet okozó Lovasi András

Baleset Lovasi András 2019.03.27.
Budapest, 2019. március 27. Ütközésben összetört rendőrautó a VII. kerületben, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében 2019. március 27-én. Az ütközést követően egy harmadik autó nekiütközött a rendőrautónak. A balesetben az elsődleges információk szerint ketten megsérültek. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Súlyosították Lovasi András ítéletét a perújítást követően a rendőrautós baleset ügyében.
Vágólapra másolva!

Lovasi 2019 márciusában a terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol összeütközött egy rendőrautóval. A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. A zenész szeretett volna peren kívül megegyezni a sérültekkel, ám erre nem volt lehetősége. Ezután kiderült, hogy a baleset egyik elszenvedője maradandó sérüléseket szenvedett.

Ütközésben összetört rendőrautó a VII. kerületben, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében 2019. március 27-én. Az ütközést követően egy harmadik autó nekiütközött a rendőrautónak. A balesetben az elsődleges információk szerint ketten megsérültek Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

2021 elején az ügyészég a felmerült új körülmény miatt perújítás elrendelését kérte a Fővárosi Törvényszéken, amely indítványnak a bíróság helyt adott. A perújítási eljárásban a PKKB a módosított vádról döntött, s a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján kétséget kizáróan megállapította, hogy a rendőr maradandó fogyatékosságát Lovasi okozta a baleset során - írta a Blikk.

„A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) perújítási eljárás során 600.000 forint pénzbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit, akit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádoltak" – olvasható a Fővárosi Törvényszék mai közleményében, ami Lovasi ügyének új ítéletét taglalja.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra.