Zenével, látványos show-val, gálahangulattal zárja az évet a közmédia

Ryan Lochte és a Cirque du Soleil előadói az "O" próbáján
LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 30: Olympian Ryan Lochte (C) does a backward dive into the pool at the "O" theater with "O by Cirque du Soleil" performers Nayara Figueira (L) and Christina Jones (R) as Lochte and dancer Cheryl Burke (not pictured) rehearse for their "Dancing with the Stars" performance with the cast of "O" at the Bellagio on September 30, 2016 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images for Cirque du Soleil/AFP (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A közmédia szilveszteri műsorkínálatában nincs megállás, a hajnalig tartó bulik sorában csak egy kis időre, az éjféli koccintás idejére törik meg a programok lendülete.
Vágólapra másolva!

A Duna Televízió már délután elkezdi megalapozni a szilveszteri hangulatot: 15 órakor kezdődik a 2007-ben készült Különös Szilveszter, egy vidám, zenés óévbúcsúztató műsor, amelyben kabaré-, operett- és világslágerekkel készülődhetnek a nézők az éjféli koccintásra.

A zenés alapozás után jöhet a humor, amelyről 19.45-től Fábry Sándor, majd rögtön utána a Bagi-Nacsa páros gondoskodik. Az év utolsó napjának utolsó órái igazi gálahangulatban telnek a Duna Televízión, ahol a nézők 22.10-től a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház szilveszteri gáláját láthatják, amelyben az operett- és musicalslágerek mellett ismert könnyűzenei dalok is elhangzanak, köztük a Különös szilveszter.

A Bagi-Nacsa páros is színesíti a szilveszteri műsort Forrás: Duna TV

Az éjjel pedig itt nem ér véget, hiszen az új évet egy hatalmas házibulival indítja a csatorna. Az M5 kulturális csatorna ünnepi műsorai között a világhírű Cirque du Soleil 1998 óta műsoron lévő egyik legnépszerűbb, számtalan díjjal elismert produkcióját láthatják 22.25-től. Az „O" cím onnan ered, hogy ugyanígy ejtik a francia eau, azaz víz szót is, mely a darab a játékterét adja. A speciálisan az előadás igényeihez igazított Las Vegas-i Bellagio színházban, 1,5 millió gallon vízzel feltöltött medencében, akrobaták, szinkronúszók és búvárok közreműködésével jön létre a lélegzetelállító élmény.

Ryan Lochte és a Cirque du Soleil előadói az "O" próbáján Forrás: Getty Images via AFP/2016 Getty Images/Ethan Miller

Az M2 Petőfi TV műsorai is szilveszteri kiadással jelentkeznek, az Akusztik Legendákban a Beatrice várja a nézőket 20.05-től. 22.20-tól az Én vagyok Te! zenészeivel lehet hangolódni az új évre, egy maratoni koncerten újraélhetjük az első évad legizgalmasabb pillanatait. Vad gitárszólók, pörgős dallamok, mély érzelmek és koccintás a műsorvezetőkkel a szilveszteri műsorban.

A Petőfi Rádió is lendületes zenékkel várja hallgatóit szilveszterkor, legújabb elektronikus zenei mixműsora, a Petőfi Elektrik egy ünnepi különkiadással jelentkezik. December 31-én 18 órától másnap hajnalig a műsor rezidens DJ-i hozzák el az elmúlt év legnagyobb klub- és fesztiválzenéit, pörgetik a jobbnál jobb mixeket. Az ország elismert lemezlovasai és producerei az általuk képviselt stílusokból válogatnak, így lesz trap, hip-hop, R'n'B, disco, drum and bass, house, techno és future sounds is. Érkezik Yeromos, Izil, DJ Gozth, Ian Autorun, JumoDaddy, Peter Sharp, valamint Sanfranciscobeat & Gabor Kraft is saját zenei mixével.