Jól ismert dallal tér vissza a Duna TV képernyőjén Csonka András

Csonka András
Vágólapra másolva!
Csonka András színész, énekes is fellép majd a most szombaton debütáló Csináljuk a fesztivált! című zenés showműsorban, és nem is akármilyen produkcióval kedveskedik a tévénézőknek. A műsor korábbi rajongói most nosztalgiázhatnak, ugyanis a műsor történetében már másodjára áll színpadra ugyanazzal a dallal, amit a művész szívesen énekel fellépései során is. 
Vágólapra másolva!

Mit szólt a felkéréshez? Volt-e már valamilyen elképzelése, hogy milyen produkcióval szeretne fellépni?

- Amikor felkértek a dal is benne volt már a fejükben, amit nekem szántak. De nekem szinte mindegy lett volna, nyilván én is azt tudom mondani, hogy az én gyerek- és kamaszkorom dalairól van szó, én mai napig ezeknek a zenéknek az érzelmi világából táplálkozom, akár színészként és popzenei előadóként is, mind a négy lemezem feldolgozásokat tartalmaz az én karakteremhez igazítva. Ezért is volt számomra igazából mindegy, mert

Ezért is tartom nagyon szomorúnak, hogy a magyar rádiók ezt nem tartják olyan fontosnak, hogy ezeket játsszák. Ha választani kell, azért a '70-es évek korszakát tudnám kiemelni, ami zeneileg hozzám legközelebb áll.

Tehát elégedett volt a választással.

- Abszolút. Hozzátenném, hogy ezzel a dallal már évekkel ezelőtt, amikor volt a Csináljuk a Fesztivált! sorozat volt műsoron, akkor én ezt a dalt már énekeltem ezen a színpadon. Ott ugye nem egy dallal léptünk fel, hanem adásról-adásra énekeltünk dalokat, ahhoz képest ez most egy újítás.

Csináljuk a fesztivált 2022, Csonka András Fotó: Polyák Attila - Origo

Mit szólt a mezőnyhöz?

- Sajnos eddig csak azokkal találkoztam, akik aznap forgattak, mint én. Ezért számomra is meglepő volt, hogy milyen sokan vannak benne és milyen klassz előadók! Arról nem is beszélve, hogy végre lesz egy ilyen showműsor, ahol a magyar zenével foglalkoznak. Ezen kívül remek a hangulata és nagyon erős lesz a vizuális része, a látványvilága, ami szintén nagyon fontos. A zsűri összetétele is remek választás, Bogin és Csabán kívül igazából mindenkivel dolgoztam már együtt.

A zenei pályán van-e bármilyen konkrét terved, amit már elárulhatsz?

- Idén lesz 25 éve annak, hogy megjelent az első lemezem, ezt jó lenne valahogy megünnepelni. Ma már lemezeket nem igazán csinálnak, de én arra gondoltam, hogy elsősorban a rajongóimnak kedveskednék valahogy. A Facebookon és az Instagramon is sokan követnek, számukra kitalálok majd valamilyen exkluzív dolgot, mert annak úgy lenne értelme. Azt tudom, hogy mindenképpen új felvételek kerülnének a lemezre, de a konkrétumok még körvonalazódnak bennem.

Csináljuk a fesztivált 2022, Csonka András Fotó: Polyák Attila - Origo