A legnagyobb világsztárok voltak, fiatalon haltak meg

Marilyn Monroe, Brittany Murphy, Amy Winehouse, színésznő, öngyilkosság, énekesnő
Vágólapra másolva!
A következő világsztárok előtt fényes jövő állt, mégsem becsülték meg lehetőségeiket. Vannak, akik drogokhoz vagy alkoholhoz nyúltak a szereplés és a hírnév okozta nyomás miatt, felelőtlen életvitelükért végül nagy árat fizettek. Akadnak olyanok is, akiket tragikus közúti balesetben ért utol a végzete, de mindannyian keresték a bajt. Többen közülük ma is legendaként élnek tovább, hiszen maradandó nyomot hagytak a zene vagy a filmipar területén.
Vágólapra másolva!

Marilyn Monroe

Az egykori szexszimbólum a mai napig az egyik legnépszerűbb sztár és még évtizedekkel halála után is emberek milliói rajonganak érte. Születési nevén Norma Jeane Mortenson

Golden-Globe díjas, amerikai színész-és énekesnő 36 évesen halt meg Los Angelesben, 1962-ben.

Marilyn Monroe karizmatikus személyiségével a mai napig fontos része a popkultúrának, már a sokadik életrajzi film készül rövid, de kalandos életéről, hamarosan a Szöszi című sorozatban láthatják viszont a rajongók a színésznő élettörténetét. Monroe szinte egész életében depresszióval küzdött, habár ezt a nyilvánosság előtt jól leplezte. Valószínűleg emiatt folyamodott tudatmódosítószerekhez, melyek korai halálához vezettek. A holttestet vizsgáló orvosok öngyilkosságnak nyilvánították az esetet, ugyanis Monroe vérében a halálos adag barbiturátnak a többszörösét találták, bár ezzel a mai napig sokan nem értenek egyet és nem zárják ki az idegenkezűséget sem.

Marilyn Monroe a karrierje kezdetén Forrás: NORTHFOTO/1946 by Entertainment Pictures/Snap Stills

Marilyn Monroe már szőke dívaként, ahogyan mindenki emlékszik rá Forrás: AFP

James Dean

James Byron Dean amerikai színész nagyon fiatalon, mindössze 24 évesen halt meg egy halálos kimenetelű autóbalesetben. Dean másik nagy szenvedélye, a színészet után az autóversenyzés volt, ez okozta végzetét is.

A fiatal színész 1955-ben, saját Porschejával okozott balesetet,

így az Édentől keletre című film bemutatóját már nélküle tartották, pedig ez hozta volna meg számára a nagy áttörést. Ezen kívül még két filmet (Óriás, Haragban a világgal) mutattak be halála után, amiben ő is szerepet kapott, de a sikereit már nem élvezhette ki.

James Dean a Haragban a világgal c. filmben Forrás: AFP

James Dean és Julie Harris az Édentől keletre c. filmben Forrás: Origo

A cikk folytatásáért lapozzon!