Lehetetlen helyzetbe került Kárász Zénó

Kárász Zénó
Vágólapra másolva!
A TV2 nagy sikerű napi sorozatában, a Hazatalálszban tért vissza a képernyőre Kárász Zénó, akit a Família Kft.-ben ismert és szeretett meg a közönség, több mint harminc évvel ezelőtt. A színész egy igazán komoly szerepben tűnik fel, karaktere kulcsfontosságú lesz a történet kibontakozása szempontjából is. Kárász elmondása szerint élete egyik legnehezebb helyzetben lévő, legösszetettebb karakterét alakította a sorozatban
Vágólapra másolva!

Több mint harminc év után újra egy sorozatban játszik Kárász Zénó és Esztergályos Cecília, akik a TV2 képernyőjén tűnnek fel a Hazatalálsz című sorozatban. Kárász Zénó elárulta, hogy hiába a Família Kft. rajongók nagy öröme, sajnos nem lesz túl sok közös jelenetük a sorozatban.

Esztergályos Cecília, Ádám Tamás és Kárász Zénó a Família Kft.-ben Forrás: MTV

- mondta a színész az Origónak, aki most egy kevésbé vidám karaktert alakít, mint az eddig tőle megszokottak.

Kárász Zénó a női főszereplő, Virág édesapja, azaz Kővári Tibor szerepében tűnik fel, aki egy nagyon nehéz élethelyzetben van. Egyrészt súlyos beteg, demens feleségére kell vigyázzon, miközben két gyerekét is át kell segítse ezen a nehéz időszakon. Másrészt igazán szorult helyzetbe kerül, hiszen lánya vőlegényének, Rajának dolgozik, akiről jól tudja, hogy nem tisztességes ember, mégsem meri figyelmeztetni lányát, hogy vigyázzon vele. Egyrészt eléggé tart tőle, hiszen messzire elér a főnöke keze, másrészt szüksége van a munkájára, felesége betegsége miatt.

Kárász Zénó és sorozatbeli felesége, Nagy-Kálózy Eszter tv2

Tibor könyvelőként dolgozik Rajának és iszonyatos nyomás van rajta, mert nem tud lépni, két tűz közé került. Tibor minél inkább jót akar tenni, annál több rossz döntést hoz és ezt a két gyerek és a felesége is látja" - mondta a könyvelőről Kárász Zénó, aki elárulta, hogy sok izgalmas pillanatot tartogat még karaktere a nézők számára, de a Nagy-Kálózy Eszter által alakított, demenciában szenvedő Janka is rengeteg bonyodalmat okoz majd a Kővári család körül.

A Kővári család tagjai: Kenéz Ágoston, Törőcsik Franciska és Kárász Zénó Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Kárász elmondása szerint apaként könnyebb volt belehelyezkedni az aggódó édesapa szerepébe, mert – bár nem látszik rajta – ő is nagyon aggódós típus. A legnagyobb nehézséget a könyvelői szakzsargon és szövegek okozták neki, elmondása szerint volt egy olyan rész, ami egyszerűen nem fért a fejébe, akárhogyan is igyekezett.

Amikor odakerültem, hogy élesben mondjam el, rögtön más lett a helyzet, mint az íróasztal mellett volt. Nehéz volt ezeket a jogi vagy könyvelői szövegeket úgy átadni, hogy a nagyközönség felé is emészthető legyen" - mondta a színész, aki azt is elárulta, hogy sosem szerette magát visszanézni a szerepeiben, most azonban többször is leült már a tévé elé, hogy megnézzen egy-egy epizódot.

Kárász Zénó élete egyik legnehezebb helyzetben lévő, legösszetettebb karakterének tartja a könyvelő, Kővári Tibor szerepét tv2