Kirúgtak három embert Katalin hercegné miatt

Katalin hercegné
Vágólapra másolva!
Katalin hercegnét még januárban műtötték. A brit királyi család szűkszavú közleményben tudatta, hogy hasi operációja volt Vilmos herceg feleségének, azonban a klinika néhány dolgozói illegálisan hozzájutottak az egészségügyi feljegyzéshez, ami súlyos jogi következményeket von maga után.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origo beszámolt, Katalin hercegné januárban súlyos műtéten esett át, azóta pedig feltűnően kerüli a nyilvánosságot. Állapotáról őrült elméletek láttak napvilágot a közösségi médiában, többen azt állították, hogy rákos. A brit királyi család szűkszavú közleménye szerint a hercegnének hasi műtétje volt, ez azonban sokak számára nem bizonyult elég információnak.

A Kensington-palota azóta sem szolgált a nyilvánosságnak új információval, pedig nagyon sokakat érdekel, - többek közt a kórház dolgozóit,- hogy valójában miért kellett megműteni Katalint. Állítólag vizsgálatot indítottak abban a kórházban, ahol a hercegnét kezelték, ugyanis az egyik alkalmazott megpróbált illegálisan hozzáférni az egészségügyi feljegyzésekhez. 

Rendelkezésünkre áll a betegek információkezelésének nyomon követése, és bármilyen jogsértés esetén minden megfelelő vizsgálati, szabályozási és fegyelmi lépést megteszünk.

Kórházunkban nincs helye azoknak, akik szándékosan megszegik pácienseink vagy kollégáink bizalmát" - olvasható a klinika vezérigazgatójának nyilatkozatában.

A legfrissebb információk szerint adatsértésért fegyelmi eljárás indult a kórházi dolgozók ellen, az adatvédelmi felügyelet pedig bűncselekmény miatt vádat emelt ellenük, és korlátlan pénzbírsággal sújthatja őket, ha bebizonyosodik, hogy jogellenesen fértek hozzá a nyilvántartott dokumentumhoz. Az érintetteket felfüggesztették a vizsgálat ideéig. 

A király személyes adatai a londoni klinikán történt állítólagos adatvédelmi incidens során nem kerültek veszélybe - olvasható az Independent oldalán. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!