Megszólalt a rendőrség Kis Grófo apja sírjának feltöréséről

Kis Grófo
Vágólapra másolva!
Pá nappal ezelőtt derült ki, hogy Kis Grófo apjának a sírját felfeszítették és megrongálták. A feljelentés megtörtént, az ügyben azonban most a rendőrség is megszólalt.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, április 6-án derült ki, hogy valakik jártak Grófo, Kozák László sírjánál, mit megrongáltak, állítólag értékeket keresve. 

"Óriási fájdalom ért ma engem és családomat. A mai napon családtagom hívott fel telefonon, hogy drága, szeretett édesapám sírját eddig ismeretlen elkövetők megrongálták. 

A hír hallatán azonnal indultam Szolnokra, ahol megdöbbentő látvány fogadott. 

Édesapám sírhelyét felfeszítették, vélhetően értéktárgyak után kutatva" - írta egyik fia, a Kis Grófoként ismert muzsikus.

 A zenész fia bízik a hatóságokban, hogy hamar kézre kerítik az elkövetőt, vagy elkövetőket, de úgy gondolta maga is tesz biztonsági intézkedéseket. Terve szerint napelemmel működő térfigyelő kamerákkal veteti körül a sírt.

Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megszólalt, akik jelenleg is folytatják a nyomozást. 

"A rendőrségre 2024. április 6-án délelőtt érkezett bejelentés, miszerint az egyik szolnoki temetőben egy sírhely gránit fedelét ismeretlen felfeszítette, illetve a sírkő mellett lévő kettő darab gránit vázát eltulajdonította. Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság lopás vétség megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást. A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 370.§-a taglalja a lopás törvényi tényállását.

A törvény vétség esetében, két évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni az elkövetőt

 - nyilatkozták a Borsnak. 

Nemrég Kozák István Gyémi, Kis Grófó Kanadában élő testvére tombolva üzent azoknak, akik megalázták és feltörték apja, Nagy Grófo Kozák László sírját. Ő is és testvére is elutaztak Szolnokra, hogy személyesen nézzék meg édesapjuk sírjának állapotát, és 24 órát adtak az elkövetőknek, hogy feladják magukat a rendőrségen. Ezen felül mindenkit arra kért, osszák meg a videóját, sőt még a telefonszámát is megadta, csak, hogy személyesen is elérjék őt a rongálók.