Erotikus sportfilmben játszik Zendaya

Vágólapra másolva!
Nemrég mutatták be a Challengers című erotikus sportfilmet, melyben Zendaya hatalmas kihívással nézett szembe.
Vágólapra másolva!

Zendaya az egyik főszereplője a Challengers című erotikus sportfilmnek, melyen ígéretes teniszezőt alakít. A színésznőnek talán ez volt élete eddigi legnehezebb szerepe, ugyanis a tenisz elsajátítása hatalmas nehézséget okozott számára.

"Egyáltalán nem tudtam semmit a teniszről. Vagyis annyit, hogy ha tenisz, akkor Venus és Serena. 

Hiába a nagyszerű oktató, nekem csak nem akart menni a dolog. Az elején mindenfelé repült a labda, át a kerítésen, fel a fára. 

Az egyik nap úgy éreztem, hogy végre ráéreztem és kezdek belejönni a játékba, de aztán másnap reggelre mintha megint mindent elfelejtettem volna. A nulláról kellett kezdenem. Kértem az oktatót, hogy ne a géppel adogassa a labdákat, hanem hadd érezzem, milyen, amikor a partner szerváját kell visszaadni. Hát… annyira erős és gyors volt az ütés, hogy nem is láttam a labdát… Mentségemre legyen mondva, hogy akkor még szemüveges voltam, azóta volt egy lézeres szemműtétem.

 Szóval egyre közelgett a forgatás ideje és le kellett ülnöm magammal megbeszélni a dolgokat. Be kellett ismernem, hogy néhány hét alatt nem lesz belőlem profi játékos.

Ezt nem lehet csak úgy megtanulni… Taktikát kellett váltanom. Táncos vagyok, úgy kell tekintenem a teniszmozdulatokra, mint egy koreográfiára. És ez végre bejött. Rájöttem, hogy bár kivételes teniszjátékos nem leszek, de el tudom hitetni, hogy az vagyok, ha betanulom a mozdulatokat, mint egy koreográfiát" - nyilatkozta a Marie Claire magazinnak.

Az erotikus sportfilm óriási siker

A történet szerint Art (Mike Faist) és Patrick (Josh O’Connor) gyermekkori barátok, együtt teniszeznek, nyerik a kisebb tornákat, de a cél, a profivá válás. Megismerkednek a szintén szakmabeli, feltörekvő Tashi-val (Zendaya) és egy görbe este mindhármuk életét megváltoztatja. 

A Challengers ritka madár, ugyanis eredeti ötlet alapján készült. A tavalyi év egyik legszebb filmjét, az Előző életeket jegyző Celine Song férje, Justin Kuritzkes írta. A remek szkriptet öntötte végleges formába Guadagnino és nem mélázik holmi expozícióval, egyből a lovak közé csap.

Furcsa felütés, mely elsőre összezavarhatja a nézőt, ám szépen lassan körvonalazódik a koncepció. Egy már meglévő konfliktusba csöppenünk, ahol kialakult ellentétek, neheztelések, sérelmek övezik hőseink útját. Mindezt egy teniszmeccs keretébe foglalva látjuk úgy, hogy a szerepek egyáltalán nem világosak.

Márpedig valakinek drukkolni kell. Ez a Challengers egyik fő erénye. Megvan a dinamikussága, de pont úgy adagolja az információkat, hogy a cselekmény mindig meg tudjon újulni. Így változik az eredmény az összecsapáson is, ezáltal allegóriaként használja a sportot, ami szintén zseniális húzás. Ahogy arra számítani lehet rendre visszaugrunk az időben, így építve fel a szituációt, s egyben a szerelmi háromszöget.