Testek a Király utcában - a Bodies-kiállításon forgattunk

Vágólapra másolva!
Aprólékos műgonddal szervekre bontott, illetve egészben preparált emberi testek érkeztek Budapestre. A meghökkentő, sok országban vihart kavart Bodies-kiállítás azzal a céllal járja a világot, hogy hiteles, tiszta képet kapjunk testünk felépítéséről. A VAM Design Centerben az év végéig megtekinthető kiállítás megnyitóján forgattunk.
Vágólapra másolva!

A Bodies... The Exhibition című kiállítás 2005-ben indult útjára a floridai Tampából, és New York-i, londoni, washingtoni, Mexico City-i, amszterdami és prágai sikere után érkezett Budapestre. A kiállítás valódi emberi testek gyűjteménye: a 15 teljes test mellett 200 további elhunyttól vett egészséges és beteg szerv, testrész segítségével tanulmányozhatjuk szervezetünk felépítését, működését. Elénk tárul az egészséges és a dohányzó ember tiszta, illetve kátránytól megfeketedett tüdeje, az emberi magzat fejlődésének és fejlődési rendellenességeinek jellegzetességei. A kiállított szerveken megjelennek többek között az emlőrák, az elhízás, a májbetegségek, az érelmeszesedés és egyéb betegségek okozta elváltozások. A látvány jobb megértését a budapesti helyszínen medikusok segítik.

Rövidfilmünkben Dr. Roy Glover ideggyógyász, a kiállítás orvosi főtanácsadója és Dr. Csillag András egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének vezetője, a kiállítás magyarországi fővédnöke vezet be a gyűjtemény összeállításának részleteibe, szakmai titkaiba.

A kiállításról további részleteket Programajánló rovatunk cikkében olvashat.

* * *

Bodies - A kiállítás, 2008. május 24-től december 31-ig nyitva minden nap 10.00 - 20.00, helyszíni pénztár nyitva 9.30 - 19.00, helyszín: VAM Design Center - Budapest VI. kerület, Király utca 26.. Előzetes csoportos bejelentkezés: (+36/1) 66-63-156