Kiderült, ők öten vannak a rejtélyes módon eltűnt tengeralattjárón

Titan
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla, eltűnt a Titan nevű mélytengeri kutató tengeralattjáró, amely a Titanic 3861 méter mélyen fekvő maradványaihoz vitt fizető turistákat. Egy ideig csak azt lehetett tudni, hogy egy brit milliárdos van a fedélzeten, de mára kiderült, hogy ki lehet a másik négy utas.
Vágólapra másolva!

Még van esélye a túlélésre a Titan nevű tengeralattjáró utasainak, akik vasárnap este merültek le a kereskedelmi tengeralattjáróval azért, hogy megnézzék a Titanic roncsait.

Mint ismert, a Titan közel két órával a merülés után vesztette el a kapcsolatot az őt követő hajóval.

A fedélzeten öten utaztak, nekik 70-96 órájuk van előkerülni, hiszen a Titan négynapos oxigéntartalékkal merült.

Kik a Titan utasai?

A BBC azt írja, hogy a tengeralattjáró egyik utasa az 58 éves Hamish Harding brit milliárdos üzletember és felfedező. Ő az Action Aviation repülőgépgyártó cég elnöke.

Emellett a tengeralattjárón van még Shahzada Dawood pakisztáni üzletember, a SETI Intézet kurátora és fia, Suleman.

Ugyan még nem erősítették meg, de egyre többen úgy tudják, hogy Stockton Rush, az OceanGate - azaz a küldetést szervező cég - vezérigazgatója is a hajón van.

Az ötödik utas a 73 éves francia felfedező, Paul-Henry Nargeolet lehet, erre Harding egyik Facebook-bejegyzéséből következtettek, amelyet a merülés megkezdése előtt tett ki.

Harding a közösségi médiában a hétvégén jelentette be, hogy a Titanic roncsához vezető küldetés fedélzetén lesz - de hozzátette, hogy

AZ ELMÚLT 40 ÉV LEGROSSZABB ÚJ-FUNDLANDI TELE MIATT

valószínűleg ez lesz az első és egyetlen emberes küldetés a Titanicra 2023-ban.

Később ezt írta:

A búvárhajót üzemeltető OceanGate 250 ezer dollárt kér utasaitól egy nyolcnapos túráért.