Húsvétkor telt ház várható Erdélyben

Vágólapra másolva!
A szilveszteri gyenge forgalom után teltházas húsvét várható Erdélyben, a legkedveltebb üdülőhelyeken lévő szállodák és vendégházak többsége már most teljesen foglalt - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A decemberi népszavazás eredménye miatti visszaesés a jelek szerint átmeneti volt. Egyes politikusok szerint a népszavazás miatt Erdélybe sokkal kevesebb magyarországi turista érkezett szilveszterkor, mint a korábbi években, egyes vélemények szerint a foglalások 50 százalékát mondták vissza.

A húsvéti időszak kiemeltnek számít az erdélyi turizmus szempontjából, így nagy valószínűséggel a hotelek és vendégházak is teljesen megtelnek majd az ünnepek alatt - mondta Bíró Gáspár, a Magyar Turizmus Rt. romániai képviseletének vezetője.

A 2004-es adatok szerint az elmúlt évben 2,6 millió magyar állampolgár utazott Romániába, az egy évvel korábbi 1,47 millió után. A beutazók 90 százaléka turistának tekinthető, mert legalább egy éjszakát töltöttek az országban. Románia számára kiemelten fontosak a Magyarországról érkező turisták, ezért minden korábbinál több cég érkezett az Utazás 2005 kiállításra, ahol közel 40 romániai kiállító kínálta szolgáltatásait - írja a Világgazdaság.