Egyre népszerűbbek a háromnapos utak

Vágólapra másolva!
Magyarországon is egyre népszerűbbek a három-négynapos külföldi kirándulások, elsősorban városlátogatások. Az utazási irodák számára nagy segítséget jelentenek a folyamatos akciókat kínáló fapados légitársaságok, amelyek nagyban növelik az utazási hajlandóságot - írja összeállításában a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A fapados légitársaságok megjelenésével egy eddig kiaknázatlan utazói szegmens került az idegenforgalom látóterébe: az alacsony jövedelmű családok és a fiatalok, akiknek eddig nem volt lehetőségük külföldi utazásra.

Kendik Mária, a Vista utazásszervezési részlegének vezetője elmondta, hogy a tavalyi évhez képest egyértelműen megugrott a külföldre látogató vendégek száma. Leginkább fiatal párok utaznak el egy európai városba egy hosszú hétvégére, sokkal ritkább, hogy egész családok utaznak egy hétnél rövidebb időszakra. A fiatalokra jellemző, hogy inkább saját maguk fedezik fel az adott város szépségeit, az idősebbek pedig az irodák által szervezett csoportokhoz csatlakoznak előszeretettel.

A legnépszerűbb hétvégi célpontok a nagy nyugat-európai városok, - London, Párizs, Róma - de kelendőek az amszterdami, vagy athéni hétvégék is. Az utazási irodák általános tapasztalata, hogy ahová fapados légitársaság repül, oda rövid időn belül megnő az utasok száma is. Az irodák és a fapados légitársaságok is fokozottan készülnek a közelgő pünkösdre, amikor egy hosszú hétvégét Prágában 19 000 - 31 000, Párizsban 52 000-110 000, Rómában pedig 42 000-120 000 forintért lehet eltölteni.