Törzsi üvegfolyosó épül a Grand Canyon fölé

Vágólapra másolva!
Az Arizona állam egy eldugottabb részén élő Hualapai törzs tagjai úgy döntöttek, hogy - kihasználva a Grand Canyon adta lehetőségeket - kicsit fellendítik a helyi turizmust és grandiózus tervvel álltak elő.
Vágólapra másolva!

Az 1500 fős törzs vezetői még a múlt év végén jelentették be, hogy a Grand Canyon északi, kevésbé látogatott oldalán egy 30 millió dolláros beruházás keretében egy látványos, acélból és üvegből lévő kilátófolyosót építtet. A tervek szerint a látványosság idén márciusban nyitja meg kapuit - számol be a National Geographic online kiadása.

A Skywalk nevű gyalogjáró 21 méterre nyúlik majd ki a kanyon északi pereméről, amelynek segítségével a turisták 1220 méter magasan sétálgathatnak a Colorado-folyó fölött, és a mélységtől csak egy 10 centiméter vastag üvegréteg választja majd el őket.

A törzs a Las Vegas-i Destination Grand Canyon nevű szervezettel közösen dolgozik a látványosság megismertetésén a turistákkal. A környéken élő őslakos törzsek a kormányzat által garantált kaszinó-üzemeltetési joguk helyett más, jövedelmezőbb vállalkozásba kezdtek, a Hualapai törzs területei viszont annyira távol esnek a főbb turista útvonalaktól, hogy a kaszinó működtetése szóba sem jöhetett.

A legnagyobb probléma épp a Las Vegas-tól való távolsággal van, ugyanis a turisták csak rövid ideig gyönyörködnek a látványban, s már mennek is tovább. A törzs vezetői szerint, ha megépül a kilátófolyosó és a hozzá kapcsolódó étterem és ismeretterjesztő központ, a jelenleginél jóval több vendéget tudnak idecsalogatni.