Tiszavirág-sétaút nyílt a Tisza-tónál

Vágólapra másolva!
Tiszavirág néven ártéri sétaút várja az ökoturizmus kedvelőit a Tisza-tónál; aki végig gyalogol rajta, az a Hortobágyi Nemzeti Park védett természeti területén lévő, eddig szinte bejárhatatlan Göbe-tó és ártéri erdő érintetlen világát ismerheti meg.
Vágólapra másolva!

A sétautat a Tiszafüred-Örvényben lévő kikötő és szabadidőpark tulajdonosa, Szabics Imre alakítatta ki. A nevét viselő létesítményben a kikötői szolgáltatások mellett horgásztatással valamint ökotúrák szervezésével foglalkoznak.

A Tiszavirág ártéri sétaút tulajdonképpen egy másfél kilométer hosszú ártéri tanösvény, amely a Tisza-tó egyik szigetszerű szárazulatán helyezkedik el. A sétaúton 10 állomáson keresztül tudhatnak meg a látogatók érdekességeket a tiszavirágok, azaz a kérészek életéről. A terület élővilágával három pihenőponton ismerkedhetnek meg a látogatók, ahol egyben lehetőség nyílik piknikezésre is. A sétaút legtávolabbi pontja eléri a sziget belső tavát, a Göbét. A Göbe-tónál evezős csónakok várják az odaérkezőket, amelyek segítségével maguk fedezhetik fel a tó mesebeli világát. A két madármegfigyelő toronyból a látogató elé tárul a Tisza-tó, a Borzonat és a Göbe változatos madárvilága.

A Sétaút egész évben látogatható, a Szabics Kikötőből a folyón keresztül csónakkal, nagyobb csoport esetén komppal közelíthető meg. Természetkedvelőknek, kirándulóknak, gyermekes családoknak, osztályoknak és pároknak egyaránt különleges kikapcsolódást nyújt. A sétaút tematikáját és a bemutatás körülményeit tekintve országosan is egyedülálló programnak számít, amely nagymértékben segíti a Tisza-tó ökoturisztikai arculatának erősítését.