Európa legjobb ingyenes programjai

Vágólapra másolva!
A nyaralás költségeinek csökkentésére az egyik legjobb megoldás, ha ott tartózkodásunk alatt olyan programokat választunk, amelyek olcsók, vagy épp nem kerülnek semmibe. Az Európai Utazási Bizottság (ETC) egy csokorba gyűjtötte a kontinens legjobb és legkeresettebb ingyenes programjait, amelyek között a budapesti air race is helyett kapott.
Vágólapra másolva!

Idén mindenki szeretné a külföldi nyaralásait is költséghatékonyan intézni, így nemcsak azon igyekszünk, hogy közelebbi úti célt, vagy olcsóbb szálláshelyet válasszunk, hanem arra is odafigyelünk, hogy milyen programokat részesítünk előnyben.

Mint ahogyan a drága rendezvények sem jelentenek minden esetben garanciát arra, hogy maximális élményben lesz részünk, az olcsó vagy ingyenes programok sem feltétlenül lesznek csalódást keltők. Azok a rendezvények, amelyek évek óta óriási érdeklődés mellett és sikeresen, biztonságosan zajlanak nyugodt szívvel ajánlhatók a turistáknak. Ezzel az elgondolással állította össze listáját a Európai Utazási Bizottság (ETC).

Forrás: [origo]

Innsbruck, Ausztria

A szomszédos Ausztria ígéretes úticél válság idején is, hiszen közel van, és a szolgáltatások igen magas színvonalúak. A Club Innsbruck kártyával most (május 30-tól október 26-ig) ingyenesek a túrabuszok a városban, szállással együtt pedig a nagy gerinctúrák sem kerülnek semmibe. A legjobbnak mégis az az ajánlat ígérkezik, amely a fent említett városkártyával Innsbruck bármelyik felvonóján feljogosít bennünket egy ingyenes hegy- és völgymenetre. A város amúgy is híres a látványos és modern felvonóiról, így aki teheti, keresse meg a Nordkette-et, amely az Innsbrucki Kongresszusi Központtól indul, és a Hungerburg állomásig szállítja a vendégeket. Az ismert építésznő, Zada Hadid tervei alapján néhány éve elkészült felvonó, a város központjától 20-22 percen belül éri el a 2000 méteres magasságot. A felvonó Innsbruck egyik leglátványosabb újdonságai közé sorolható.