TNT: Haldoklik a lemezkiadás

Vágólapra másolva!
A TNT énekese volt az [origo] Társalgó vendége. A műtét után lábadozó Ákos elárulta, hogy a csapat novemberben indul koncertturnéra, és eldicsekedett vele, hogy a nemrég megjelent album immár aranylemez lett. Mesélt magánéletéről is, kritizálta valóságshow-szereplők zenei kísérletezéseit, és büszkélkedett az unplugged-válogatással, melyből 70 ezer példány talált gazdára.
Vágólapra másolva!

Mesélnétek arról, ti hogyan kezdtétek a pályafutásotokat? (rols)
- Én 10 évig tanultam zongorázni, 4 évig tanultam klasszikus zenét, további 6 év során egy magántanárnál kristályosítottam tudásomat, de akkor már a könnyűzenei műfajban. Több évet lehúztam különböző vendéglátó egységekben, majd elkezdtem dalokat írni, saját szerzeményeket, melyeket egy csoportba összegyűjtöttem, s eljuttattam a lemezkiadókhoz. Nem sokkal később aláírhattam az első lemezszerződésemet. Ekkor csatlakozott Inti a zenekarhoz, akit már előzőleg is jól ismertem, hiszen együtt kézilabdáztunk Győrben. Inti egyébiránt ütőhangszereken tanult és került közelebb a zenéhez. Sajnos, ő most nem tud itt lenni velünk, de a rá vonatkozó kérdéseket is várjuk, s ha tudunk, válaszolunk rá.

Milyen híresnek lenni? (rols)
- Nagyszerű dolog :) Természetesen kötelezettséggel jár, és megvannak az árnyoldalai is. Néha szeretnék úgy járni-kelni az országban, hogy senki ne ismerjen fel, ezért is szeretek rengeteget utazni, sok időt tölteni külföldön.

Mi a véleményetek a Kozso-féle összerakott zenekarokról, amelyeket csak a média tett sztárra, de amúgy nagy nullák? Szerintetek meddig fog ez így menni, hogy ilyenekkel etetik a népet? (Borso)
- Azt gondolom, hogy ezekben a zenekarokban is felfedezhetünk tehetségeket, akik még a jövőben sokra vihetik, és ehhez sok sikert kívánunk!

Szívesen meghallgatnám a számaitokat, de sajnos a lemezboltokban sose találok tőletek CD-t, hol lehet hozzájutni? (bp-undercover)
- Remélem, azért van ez így, mert már az összes CD-t elvitték a boltokból, de kitartás kell, hogy rátalálj az albumainkra!

Hogy megy mostanában a biznisz? (Greh)
- Mostanában sehogy, mert a műtött térdemmel nyomom otthon az ágyat, de novembertől újra útra kelünk, és koncertezünk az ország különböző régióiban. Viszont a vadonatúj lemezünk már aranylemez, ami szeptemberben jelent meg Egyetlen szó címmel.

Nektek meddig tartott a sztárrá válás? Nem csak ilyen műsztárok vagytok, mint a Kozsóék? (Greh)
- A sikerekért keményen meg kell dolgozni, hosszú évek során értük el azt a népszerűséget, amit most magunkénak tudhatunk, a minőségre és az igényességre törekszünk, s nem gondoljuk, hogy műsztárok lennénk. Legfőképp akkor nem jut ilyen eszünkbe, amikor tizenkétezres tömeg előtt állunk a Kisstadionban.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A magyar popszakma szerintem mélyebben van, mint valaha. A minap egy polcon láttam az összes Való Világ-os lemezt. Se hang, se jellem. Nektek mi a véleményetek erről? (zsir)
- Ha valaki 3 hónapra beül a televízióba, attól még nem lesz énekes vagy zenész, mert ez is egy szakma, amit meg kell tanulni, s rengeteg lemondás árán jut el idáig az ember. Ezek a jelenségek természetesen minket is elszomorítanak, de a legvégén úgyis a közönség dönt, majd az arra méltatlan produkciók idővel lemorzsolódnak és eltűnnek a süllyesztőben.

Ákos, hogy van a lábad? (FATIMA23)
- Köszönöm szépen, egyre jobban. Már egy hete gyógytornára járok, és ha minden igaz, akkor két héten belül elhagyhatom mankóimat. Azoknak, akik az előzményeket nem ismernék: egy térdszalagműtéten estem át.

Nektek a hazai előadok közül ki a kedvencetek ? (Dory_Baby)
- Az R-GO zenéjén nőttem fel, így hát Szikora Robi volt az egyik példaképem, és ma is ő az. A hazai előadók közül Neo és Emilio (új előadó!), akit említeni tudok. De természetesen vannak olyan hazai dalok, amelyek sokszor elnyerik a tetszésemet.

Ákostól azt szeretném kérdezni, hogy van-e barátnője, és még azt, hogy van-e gyereke? (Sideforce)
- Igen, van egy komoly kapcsolatom, két éve tart. Van egy gyönyörű szép menyasszonyom, akit nagyon szeretek, és kiegyensúlyozott és harmonikus kapcsolatban élünk, s egyelőre gyerekek még nincsenek betervezve. Ez majd a jövő zenéje.