KFT: Őrültebb, mint az átlag

Vágólapra másolva!
A furcsa mentális kísérletnek is kiváló telepatikus koncert előtt - melyet ma este fél nyolctól velünk együtt nézhet és hallgathat az [origo]-n keresztül - a KFT együttes három tagja volt a vendégünk. Elárulták, hogy a lemezeladási statisztikák romlása magával ránthatja az almáspite-piacot is, pironkodva bevallották, hogy a Bábu vagy című dal óta változtak egy hangyányit, és eltűnődtek azon, hogy ki az igazi földlakó és a ki a megtűrt vendég ezen a golyóbison.  
Vágólapra másolva!

- Hogy van ez a telepatikus dolog? (zsirbufe)
- Kísérleti stádiumban van, ma debütál a rendszer, és minden bizonnyal működni is fog. Az a lényeg, hogy a teremben médiumok lesznek, akik a hallottakat telepatikus úton szétközvetítik az országban, és vidéki városokban koncentráló fogadó médiumok számára így válik hallhatóvá a koncert. Minden elhangzott új szám után leellenőrizzük, átment-e az információ.

- A KFT évtizedes sikerének imázsán nem ront-e az, hogy egyesek talán azért fordulhatnak el az újdonságaitoktól, mert annyira gagyinak és megalázó hülyeségnek tartják ezt az egész "űrben szól a zene" és "telepátiás-koncert cirkuszt"? Szerintem ezek marha jó ötletek, de sokak számára nem lesz visszataszító? (Timeboy)
- Először is, az új lemezünk 3 dalát nem a Gyurcsók lőtte fel az űrbe, hanem a NASA, tehát ez nem nevezhető kifejezetten gagyinak. Amennyiben létezik telepátia, annyiban az sem gagyi, gyógyítani nem akarunk ugyanis vele, egyszerűen csak használni akarjuk. Egyébként pedig szabad a gazda, mindenki azt utál és azt szeret, akit akar. Ebben meghagyjuk a közönség szabadságát.

- Tényleg igaz, amit hallottam, hogy az Afrika című dal szövege eredetileg nem is ez lett volna, hanem a makákóról szólt volna? Ha ez igaz, miért változott? S miért van legalább kétféle Afrika-szöveg forgalomban ezen kívül? (Timeboy)
- Nem igaz, Itália volt a címe, és azért van belőle kétféle, mert kétfélét írtunk.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

- Nem akarok pesszimista lenni, de úgy ítélitek, hogy ez működni fog? Hisz tudjuk, hogy a "telepatikus információközvetítés" illuzionisták cselének indult... (Zumadat)
- Mi is illuzionisták vagyunk, kiállunk a színpadra, és 15 ezer ember ugrál örömében - pedig mi nem is ugrálunk.

- Hogy hallgathatnám meg én is a számaitokat? (Izee14)
- 1. Vegyél lemezt, 2. Gyere el a koncertre, 3. Ne gyere el a koncertre és ne vegyél lemezt, viszont töltsd le a netről, és ezzel károsítsd meg a kiadónkat és minket. Amúgy zenei részleteket már most a weblapunkon tudsz meghallgatni. Nem az a rossz, hogy mp3-at hallgatnak sokan, hanem az, hogy még nincs megoldva, hogy a zenekar is megkapja a magáét, hogy ne haljon éhen. Vagy mi is ingyen kérjük a kenyeret, az autószerelőt, mp3-ban letöltve?

- Nem tervezitek az Afrika című vagy más számotokat neves DJ-kel remixeltetni? Szerintem jó mixek születnének belőle. (Redline)
- Arról ábrándozunk, hogy el kéne menni Afrikába, gyűjteni hozzá igazi hangokat, és újra megcsinálni a dalt. Pár DJ már megkeresett bennünket, de egy kereskedelmi rádió már csinált egy remixet, ami biztos nem tetszene neked.

- Mi a véleményetek a mai magyar lemezkiadásról? Azt hiszem, kijelenthető, hogy halódik, de nagyon! (cool)
- Ilyen röviden nem tudom megválaszolni, de a következő HVG-ben elolvashatod a véleményem (Marcipán). A technika lebirkózta saját magát! (Bornai)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

- Ha esetleg Afrika helyett Románia mellett döntötök, abban tudnék nektek segíteni. Ezt vegyetek meghívásnak. (Zumadat)
- Szívesen mennénk Erdélybe koncertezni, még sose voltunk.

- Miben változott mostanra a KFT stílusa a Bábu vagy című számhoz képest? (cool)
- Volt közben még másik hat lemez! Nagyjából annyit változott, mint mondjuk az arcunk egy akkori fényképemhez képest. Fel lehet ismerni, mégis egy kicsit másmilyen.

- Az én anyám anno azt mondta hogy ne hallgassalak titeket, mert ti tuti őrültek vagytok, a szövegekből ítélve. Kinek köszönhető ez a különös szövegkörnyezet, ami az egész eddigi KFT-t elkísérte? (holger_czukay)
- Szövegírók: Laár és Bornai. Elismerjük, hogy őrültebbek vagyunk, mint az átlag, bár az átlag lenne ilyen őrült!

- Lesz nagy turnétok is? (nyomi)
- Én nagyot túrnék! (Bornai) Idén egyelőre pár koncert, jövőre tervezünk valami nagyobbat. Nem mindig a méret a fontos.

- Ti annak idején milyen suliba jártatok és hogy ismerkedtetek meg egymással? (cool)
- Én (Marcipán) Laár Andrissal jártam egy gimnáziumba, így ismerkedtem meg vele, lásd az akkori fotónkat a weblapunkon.
- Én (Miki) egy egészen más iskolába jártam (nem a Teleki Blankába), mint a Márton Andris meg a Laár Andris, viszont a Bornai Tibivel sem jártam egy iskolába. És így is megismerkedtünk.
- Én (Bornai) egy iskolába jártam, így ismerkedtem meg. :)

- Mi lenne, ha inkább nagy, fekete kórussal meg táncosokkal csinálnátok meg az Afrikát? :) (epo_nix)
- Valahol a helyszínen kellene rögzíteni a hangot, hogy igazi legyen. Legyen már valami igazi ebben a műben!

- Miért kellett néhány éve új énekest keresnetek? A Laár megunta a banánt? (cool)
- A banánt nem unta meg, a zenekart igen, és viszont, most meg megint kedve van, és viszont.

- Igaz-e a hír , hogy a nagy Sebeők János is ott lesz ma? (jegytulajdonos)
- Sajnos igaz. (Bornai)
- De biztos ügyes lesz. (Marcipán)
- És nem is olyan nagy! :) (Miki)