A Prodrive gőzerővel keresi a szakembereket

Vágólapra másolva!
A Prodrive minden eddiginél nagyobb fokozatra kapcsol, hogy gond nélkül felkészülhessen a 2008-as szezonra, amit az is bizonyít, hogy a csapatvezető, David Richards ellátogat a hétvégi Francia Nagydíjra, hogy ott megkezdje a szakemberek toborzását.
Vágólapra másolva!

Richards alakulata nyerte meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiírt pályázatot, így a Prodrive lesz a Forma-1 12. csapata a 2008-as idénytől. A skót szakember azonban jól tudja, ahhoz, hogy megfelelően felkészüljenek a királykategóriára, rengeteg munkára lesz szükségük.

A Prodrive tervei között szerepel, hogy egy vadonatúj gyárat épít az F1-es csapat részére a warwickshire-i Honiley-ban, miközben a gárda főhadiszállása a jelenleg is működő Banbury-be költözik.

Megbízható források szerint Richards már a hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon is jelen lesz, hogy Magny-Cours-ban szétnézzen, és megkezdje a szakemberek toborzását. Munkáját a Prodrive egykori marketing menedzsere, Hugh Chambers fogja majd segíteni, aki tanácsadóként lesz jelen a versenyhétvégén.

Richards-hoz közel álló források megerősítették, hogy a hétvégi látogatás az első lépése lesz annak az összehangolt programnak, melynek keretein belül versenyzőket, szakembereket, mérnököket, marketingeseket, illetve szponzorokat verbuvál a csapat, hogy a lehető legfelkészültebben kezdhesse meg a 2008-as szezont.

A Prodrive korábban már elhintette, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Cosworth cégóriással egy esetleges motorszerződés reményében.