Schumi bármikor beülhet az új autóba

Vágólapra másolva!
A Ferrari ügyvezetője, Jean Todt elárulta, Michael Schumachernek egyáltalán nem hiányzik a Forma-1, ám ha a hétszeres világbajnok kéri, bármikor kipróbálhatja az idei versenygépet.
Vágólapra másolva!

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher tizenegy év után a tavalyi szezon végén befejezte versenyzői pályafutását a Ferrarinál, ám az idei évben új poszton, tanácsadóként folytatja a munkát az olaszoknál.

"Kérdeztem Michaeltől, hogy nehéz-e neki ez az időszak. Világos választ adott, és azt mondta: 'Abszolút nem. Ha hiányozna, akkor gokartoznék.'" -mondta a francia szakember. "A viccet félretéve, ha Michael kérné, a legnagyobb örömmel keresnénk neki egy overált."

Todt azt is elmondta, Schumacher közvetlenül nem vett részt az új autó tervezésében, azonban mostantól komoly feladat vár rá, mert a csapat segítséget vár tőle a fejlesztésekben.

"Az elmúlt hetekben rengeteget beszéltünk a múltról, a jelenről és a jövőről. Egy új ciklus veszi kezdetét: Michael már szemügyre vette az új autót a gyárban, azonban idén már nem ülhet bele új munkaköre miatt. Az igazat megvallva, Schumacher nélkül terveztük meg az új autót, azonban sokat segített abban, hogy az új szabályokhoz igazítsuk a fejlesztéseket."

"Ki szeretnénk használni, hogy Michael továbbra is a csapatunkat szolgálja. Fontos szerepet tölt be a Ferrarinál. Mindenki tiszteli, és ad a véleményére" - folytatta Todt, majd megerősítette, Kimi Raikkönen örökölte meg Schumacher egykori mérnökcsapatát.

"Jelenleg az a csapat dolgozik Kimi mellett, amely Schumacher munkáját segítette a tavalyi évben, és Chris Dyer a főmérnöke. Eddig még nem sokat tudok elmondani, de rengeteget fogunk tenni Kimiért, és azt várjuk, hogy ő is sokat tegyen a csapatért. Erről szól az élet: az egyik ad, a másik kap, és fordítva. Boldog vagyok, hogy Felipe és Kimi a csapatunkat szolgálja. Mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy olyan légkört varázsoljunk, mely segíthet céljaink elérésében."