Montoya ajánlatot kapott az Auditól

Vágólapra másolva!
A Daytona 24 órás verseny újdonsült győztese, Juan Pablo Montoya megerősítette, ajánlatot kapott az Auditól az idei évre. A német autógyártó keményen küzdött azért, hogy Európában tartsa a kolumbiai sztárt, aki viszont nem tágított, és Amerikába utazott.
Vágólapra másolva!

A kolumbiai versenyző egyik pillanatról a másikra döntött amellett, hogy az amerikai NASCAR szériában folytatja pályafutását, és azonnali hatállyal elhagyja akkori csapatát, a McLaren Mercedest, melynek vezetőségével már egy korábbi ügy kapcsán megromlott a viszonya.

Montoya remekül érzi magát új csapatánál, a Chip Ganassinál, élvezi az amerikai közönség támogatását, és esze ágában sincs visszatérni a királykategóriába, noha bevallotta, lenne rá lehetősége.

A kolumbiai versenyző még az elmúlt évben ajánlatot kapott a Toro Rossótól a Forma-1-ből, azonban most azt is megerősítette, az Audi oldalán a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) is indulhatott volna az idei esztendőben.

"Menedzserem hivatalos megkeresést kapott az Auditól, de akkor nekem már érvényes szerződésem volt a Chip Ganassi versenyistállóval" - mondta Montoya a SID hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

A kolumbiai versenyző egyébként minden európai kapcsolatát megszakította, és még a televízióban sem hajlandó Forma-1-et nézni, mert egyszerűen nem érdeklik az ott történtek. "Többé gondolni sem akarok a Forma-1-re. Ez a fejezet lezárult az életemben" - mondta.