Éledezik a Renault Silverstone-ban

Vágólapra másolva!
Visszafogott pénteki kezdését követően, a Renault a Brit Nagydíj szombati időmérőjén már jóval jobban szerepelt. Heikki Kovalainen és Giancarlo Fisichella a Francia Nagydíjhoz hasonlóan, ismét egymás mellől rajtolhatnak, ám ezúttal csak a negyedik sorból.
Vágólapra másolva!

Kovalainen a hét közepén azt nyilatkozta, hogy a BMW mellett a két élcsapattal is fel kell venniük a harcot, ám ez Silverstone-ban egyelőre még nem sikerült. Ugyanakkor a vasárnapi futamon a megerősödött Toyotával mindenképpen számolniuk kell, de a pilóták bizakodva készülnek a versenyre.

Heikki Kovalainen (7. rajtkocka):
"A szombat kvalifikációs eredményünk azt mutatja, hogy a megfelelő irányba haladunk, mivel az időmérő utolsó fordulójába a harmadik legjobb idővel kerültem be. A Toyota meglepetést okozott, ezért jó stratégiára lesz szükségünk, hogy legyőzzük őket. Számomra az a legfőbb cél, hogy a verseny első körén gond nélkül túl legyek, és ne úgy, mint Magny-Coursban, illetve hogy előbbre tudjunk kerülni."

Giancarlo Fisichella (8. rajtkocka):
"Végig szoros volt az időmérő, de nekünk nem volt problémánk és az autó is jól működött. Az utolsó körben volt egy kis gondom a fékekkel, ami miatt valószínűleg veszítettem néhány tizedet. Ami a versenyt illeti, pénteken jól mentünk a hosszú etapokon, ezért pozitívan tekintek a vasárnapi verseny elé, ahol megpróbálunk pontokat elcsípni a BMW elől."