Zöldséges-halas pite

Vágólapra másolva!
Hozzávalók négy személyre: 5 evőkanál olívaolaj, 2 db zellerszár, 1 db sárgarépa, 1 db cukkíni, 1 gerezd fokhagyma, 1 maréknyi koktélparadicsom, 20 dkg lazacfilé, 20 dkg tőkehalfilé (vagy más fehér húsú halfilé), 2 dl zöldségleves (lehet kockából is), 1 teáskanál tárkony, 1 kg burgonya, 1 csokor újhagyma, 1 evőkanál étkezési keményítő, só, darált feketebors.
Vágólapra másolva!

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, hevítsük egy percig, majd tegyük bele az egycentis darabokra felvágott zellerszárat, a felszeletelt sárgarépát és a cukkinit. Addig pároljuk, míg a zöldségek puhák lesznek. Öntsük rá a zöldséglevest, ízesítsük sóval, tárkonnyal és darált feketeborssal. Forraljuk fel, és sűrítsük be hideg vízzel elkevert keményítővel, majd a végén keverjük hozzá az összevágott újhagymát is.

Egy másik serpenyőben - szintén pár evőkanálnyi olívaolajon - pirítsuk meg a nagyobb darabokra felvágott halat, majd keverjük a zöldséges szószhoz. Öntsük egy közepes méretű hőálló üvegedénybe és szórjuk rá a koktélparadicsomokat is.

A megtisztított burgonyákat főzzük meg sós vízben, szűrjük le, és nyomjuk át burgonyanyomón. Evőkanállal halmozzuk a zöldséges hal tetejére, villával egyengessük el, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük pirosra.