Mutatjuk Boston legdrágább eladó házát

Vágólapra másolva!
Boston történelmi Back Bay negyedét vörös téglából épült sorházairól és elegáns utcaképeiről ismerik, de a Commonwealth Avenue kovácsoltvas kapui mögött a hagyományoktól eltérően egy feltűnő épület áll: a Commonwealth Sisters, egy pár impozáns mészkőből épült kúria.
Vágólapra másolva!

Az egyik, amely Kevin Starr befektető tulajdonában van, 29,9 millió dollárért hirdetik, ami Boston legdrágább otthona jelenleg - írja a Wall Street Journal

Az 1800-as évek végén épült építészeti gyöngyszem Starr tulajdonlása alatt átalakult, tükrözve merész személyiségét és egyedi esztétikai preferenciáit. Az ár egyébként több mint kétszerese annak, amit a befektető kilenc évvel ezelőtt fizetett az ingatlanért. 

Boston Back Bay, Commonwealth Avenue, USA,
A Boston-i Back Bay negyed
Fotó: Shutterstock

Starr, a Third Rock Ventures - egy biotechnológiai alap - társalapítója 2015-ben 11,6 millió dollárért vásárolta meg a kastélyt, és Eric Roseff tervezővel több millió dolláros felújítást hajtatott végre rajta. Az eredmény egy 985 négyzetméteres, öt emeletes rezidencia lett, hat hálószobával, öt kandallóval, lifttel és egy tetőterasszal. 

Amíg az ingatlan külseje klasszikus eleganciát sugároz, a bejárati ablakon át bepillantva meglepő kontrasztot fedezhetünk fel: egy neonfelirat hirdeti, hogy "Love is the Answer", (Szerelem a válasz) ami a belső tér vibráló hangulatára utal. 

Back Bay-i panoráma a Longfellow hídról
Fotó: Wikipedia

Az élénk kobalt és narancssárga szőnyegtől az elsődleges fürdőszobában található koponya alakú mozaikig minden részlet Starr különleges ízléséről árulkodik, aki kezdettől fogva azt szerette volna, ha ez az otthon butikhangulatot idéz, és egy kis Miami és Las Vegas is felfedezhető benne. 

Az előcsarnokba lépő látogatókat kockás kvarcpadló és fekete lakkozott faburkolat fogadja, ami meghatározza a ház többi részének hangulatát. A kék árnyalatú, boltíves ablakok által megvilágított nappali az 1970-es évek társalgóit idéző retro hangulatot áraszt. 

image

Az egész házra jellemző, hogy az eredeti részletek tökéletesen keverednek a modern korszerűsítésekkel, megőrizve a történelmi bájt, miközben a kortárs ízlésnek is megfelelnek. 

A fényűző funkciók ellenére a kúria praktikus kényelmet is kínál, például egy 2200 palackos borszobát és hat parkolóhelyet - ami ritka a nyüzsgő Back Bay negyedben, ahol a parkolóhelyek akár félmillió dolláros árat is elérhetnek. 

További fotókért kérjük, hogy KATTINTSON IDE. 

Forrás: New York Post