Késsel fenyegetőzve akart rabolni két férfi Kecskeméten

Egy autót is kirabolt az idősebb férfi.
Vágólapra másolva!
Egy négyfős társaság az egyik kecskeméti bolt előtt találkozott a két férfival. Amikor elindultak haza, a támadók követték őket. Amikor utolérték őket, késsel fenyegetőzve pénzt követeltek tőlük.   
Vágólapra másolva!

Tavaly június 23-án éjszaka egy négy fős társaság, három férfi és egy nő egy kecskeméti bolt előtt beszélgetett. Amikor elindultak a bolt elől, két másik büntetett előéletű férfi odament hozzájuk, hogy elhívják őket szórakozni.

Ekkor az egyik fiatal a barátját elhúzta a két másik férfitól, akik emiatt dühösek lettek és az idősebb férfi meglökte, majd arcon ütötte azt a férfit aki korábban elhúzta előle a barátját.

Ezután a baráti társaság haza indult, de két férfi tovább követte őket. A két férfi mikor utolérte a társaságot, az idősebb újból megütötte a már felpofozott férfit, majd a zsebéből

elővett egy 15 centiméteres kést, amit letett maga elé a földre és azzal fenyegetőzött, hogy ő már embert is ölt.

Ezután 3.000 forintot követelt. Az agresszív férfi társa eközben arrébb hívta a társaság egyik tagját és azt mondta, hogy ismeri a társát, ezért jobb ha átadják neki a kért összeget.

Egy autót is kirabolt az idősebb tolvaj. Forrás: Ugyeszseg.hu

A fenyegetések miatt a fiatalok úgy döntöttek, hogy oda adják a férfinak a pénzt. Ezért egy közeli bankautomatához mentek, ahol az egyikük levett a számlájáról 3.000 forintot, majd oda adták a férfinak. Miközben sétáltak az automata felé, az egyik fiatal hívta a rendőrséget. Ezért a rendőrök a pénz átadása után elfogták a két támadót.

Az idősebb férfi ellen nem csak rablás miatt indult eljárás, hanem ezen felül még három lopás miatt is.

A férfi tavaly májusban feltört egy autót, ahonnan egy 90.000 forintos projektort lopott el.

Ezután május 29-én egy bakautomatánál lévő férfinek a kezéből kivett 2.000 forintot, majd a 60.000 forintos telefonját is magával vitte.

Majd júniusban betört egy zárt étterembe, ahonnan 19.000 forint készpénzt vitt el.

Az ügyészség a két férfit felfegyverzett rablás miatt, az idősebb férfit a rablás mellett még 2 lopással, valamint garázdasággal vádolja. Mindkét férfivel szemben az ügyészség fegyházbüntetést javasol.

Kecskeméten egy férfi egy gyereket fenyegetett, hogy pénzhez jusson. Szintén Kecskeméten történt, hogy egy férfi késsel fenyegetőzve akart kirabolni egy dohányboltot. Egy tolvaj másik aki szintén egy dohányboltot akart kirabolni egészen Németországig menekült a hatóságok elől.

Novemberben egy fiatal pár rabolt ki egy budapesti dohányboltot, a rablás után üldözni kezdte őket a rendőrség. Az egész olyan volt, mintha egy akció film lenne.