Egy hazafi és egy világfi párviadala - megjelent G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyve

G-Fodor-Gabor-Orban-kontra-Soros
Vágólapra másolva!
A két címszereplő mintegy négy évtizeden át tartó kapcsolatát, egymást keresztező, egymást gáncsoló törekvéseit meséli el a könyv.
Vágólapra másolva!

A XXI. Század Intézet Új idők című sorozatának ötödik köteteként jelenik meg G. Fodor Gábor, az intézet stratégiai igazgatójának Orbán kontra Soros. Három fejezet Orbán és Soros négy évtizedes küzdelméről című könyve.

Ahogyan Schmidt Mária, Széchenyi-díjas történészprofesszor, az Intézet főigazgatója fogalmaz a könyv előszavában, ez a kötet

„két kimagasló tehetségű magyar emberről szól”, akiknek „párviadala mára a világpolitika fő frontjává vált”, ahol az „egyik oldalon a szuverenistákat képviselő Orbán áll, a másikon a globalista, egyneműsítő, birodalmi erőket megtestesítő Soros.”

Amint írja: „G. Fodor Gábor könyve erről a párviadalról szól. Lényegre törően és közérthetően világít rá a célokra, az okokra és a mögöttük meghúzódó eltérő világképekre. Egy hazafi és egy világfi harcára – a jövőnkért.”

Maga a szerző úgy fogalmaz, a két címszereplő mintegy négy évtizeden át tartó kapcsolatát, egymást keresztező, egymást gáncsoló törekvéseit meséli el a könyv, egy semmiből jövő felcsúti srác (Orbán Viktor) és egy Budapesten született, emigránsként előbb Londonba, majd Amerikába távozó fiú (Soros György) történetét.

G-Fodor-Gabor-Orban-kontra-Soros
Fotó: https://www.terrorhaza.hu/hu/

„Az egyikből Magyarország rekord-miniszterelnöke, a másikból a világ talán legnagyobb hatalmú milliárdosa, egy New York-i bankár, egy állam nélküli államférfi lesz.

Egy sorozatban, demokratikusan és rendre nagy fölénnyel megválasztott első számú politikai vezető és egy senki által nem választott, a nemzetállamokat folyton veszélyeztető spekuláns, egy másik igazi Number One párbaja zajlik a szemünk előtt.”

A könyv Orbán és Soros politikai karrierjének kezdetétől és első, meg nem valósult találkozásuktól – amikor még nem is ismerték egymást – veszi végig kettejük küzdelmét; azt, hogy hogyan lettek a kommunista rendszer ellen harcoló potenciális szövetségesekből kibékíthetetlen ellenfelek.

Orbán és Soros harca azonban jóval több két sikeres és ambiciózus férfi személyes rivalizálásánál. A kötetben kibontakozik egy szuverenitását védő közép-európai ország és egy káoszkeltésben érdekelt globális méretű birodalom hol látható, hol láthatatlan küzdelme, ahol az esélyek egyenlőtlenek. Ez egy világnézeti küzdelem, amely mindkét résztvevő számára egyben Jó és Gonosz harca is. Tehát:

„Egy modern kori Dávid és Góliát-történet a XX. század fordulóján és az új század hajnalán, vagy másként – mivel mindkettő magyar – a népmesék nyelvén szólva:

a legkisebb királyfi és a hétfejű sárkány sztorija ez, ami jó sokáig fogva tartja majd az emberi képzeletet.”

Ezt a történetet meséli el az Orbán kontra Soros című könyv, amely új szempontból világítja meg az elmúlt negyven év magyar és nemzetközi eseményeinek történetét, és bepillantást nyújt a politikai küzdelmek kulisszái mögé.

G. Fodor Gábor politikai filozófus, az Orbán-csapat tagja, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója. Legutóbb megjelent könyvei Az Orbán-szabály, a Politikai virológia és A „késes” ember. Gondolatháború.

G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyv előjegyezhető a Terror Háza Múzeum webshopjában.

XXI-SZ-INTEZET