Nem fizettek védelmi pénzt Karácsony Gergely kedvenc polgármesterének, bezárják a Ruszwurm cukrászdát

Vágólapra másolva!
Mint ismert, V. Naszályi Márta, az I. kerület baloldali polgármestere lassan öt éve próbálja ellehetetleníteni a nagy múlttal rendelkező Ruszwurm cukrászdát, még védelmi pénzt is követelt a tulajdonostól. Az önkormányzat szerint a tulajdonos 300 millió forinttal tartozik, mivel ezt eddig nem rendezték, jövő héten már a végrehajtók jönnek, vagyis bezárhat a cukrászda. Az ügy hátterében azonban Karácsony Gergely kedvenc polgármesterének személyes bosszúja húzódik.
Vágólapra másolva!

A budavári Korona Kávéház és a Ruszwurm cukrászda tulajdonosa, valamint a kerület baloldali vezetése között régóta komoly vita van. Az önkormányzat szerint ugyanis 300 millió forinttal tartozik a kerületnek Szamos Miklós. Mivel mindezidáig ezt nem rendezték, jövő héten már végrehajtók érkeznek. A vendéglátóhelyek sorsa így megpecsételődni látszik, hamarosan bezárnak és Szamos Miklós lakatot tehet mindkettőre - írja a Magyar Nemzet.

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy 

a Budai Várnegyedben a rendszerváltást követően a városrész műemlék jellege miatt az addigi bérlők nem kaptak lehetőséget arra, hogy megvásárolják az ingatlant, amiben éltek.

Az Origo korábban beszámolt róla, hogy V. Naszály Márta ahelyett, hogy megoldást talált volna a kialakult helyzetre, inkább bosszúból bezáratja a cukrászdát. Szintén megírtuk, hogy Karácsony Gergely kedvenc polgármestere ellen vesztegetés gyanújával a rendőrség is nyomoz, mivel védelmi pénzeket fogadhatott el.