Meghalt az Egyesült Királyság legkövérebb embere

kövér,Egyesült,Királyság,belehal
Fotó: The Mirror
Vágólapra másolva!
Egy héttel 34. születésnapja előtt, múlt szombaton meghalt Jason Holton. Nagy-Britannia legkövérebb embere 317 kg volt.
Vágólapra másolva!

Meghalt Nagy-Britannia legnehezebb embere egy héttel a 34. születésnapja előtt múlt szombaton

 - számolt be róla a Mirror. A Surrey megyéből származó Jason Holton körülbelül 317 kg volt, orvosai a súlya miatt nem tudták megmenteni a szerveit. Édesanyja elmondta, a tűzoltók segítségére is szükség volt, hogy kórházba tudják szállítani a fiát.

Valószínűleg nyolc életet élt át. Azt hittem, hogy az orvosok újra meg tudják menteni, de sajnos nem így történt

 - mondta a nő egy interjúban. Holton veséjével voltak problémák, az orvosok megmondták neki, hogy egy héten belül meg fog halni. 

A halottkém jelentése szerint 

szervi elégtelenség és elhízás következtében halt meg.

A férfi egy egyedi építésű házban lakott, amelyet speciálisan megerősített bútorokkal szereltek fel. Élete vége felé már nem tudott mozogni, az ágyban élt, súlya miatt nehezen lélegzett. 2020 októberében összeesett, az édesanyja harmadik emeleti lakásából daruval emelte ki több mint harminc tűzoltó.

Ez volt életem legpusztítóbb időszaka

- mondta annak idején egy televíziónak adott interjújában. 

Az egészben az volt a legfélelmetesebb, hogy sokan voltak az utcán.

"Megnéztem A bálna című filmet, számomra az egy horrorfilm volt. Mondtam anyámnak, ne nézze ő sem! Kikapcsoltam és sírni kezdtem. Nagyon felkavaró volt számomra, azt gondoltam, hogy én vagyok Nagy-Britannia legkövérebb embere, és mindenki így fog rám tekinteni."

Úgy fogalmazott, súlyproblémái a mentális egészségére vezethetők vissza, azok pedig az iskolai zaklatásra. Hároméves volt, amikor az apja meghalt.

Talán, ha az apám élne, akkor lennének szabályok az életemben. Ő megmondaná, hogy mit ehetek, mit nem.

"Állandóan eszem. Bárányt, mindent. Gondom van az energiaitalokkal. Egymás után tizenötöt is megiszom. Azt hiszem, ennek véget kell vetni, most leszek 34 éves. Tudom, hogy tennem kell valamit a változás érdekében"- mondta Jason Holton.

Remélte, hogy felírják neki a Wegovy nevű gyógyszert, de soha nem került le a várólistáról. 

Az orvos azt mondta neki, a testsúlya 70%-ától meg kell szabadulnia a túléléshez.

 Nem sikerült neki.

Nemrég írtunk Arya Permanáról, aki 10 éves volt, amikor a "világ legkövérebb fiújának" titulálták. A fiú óriási változáson ment keresztül, hatalmas súlyának több mint a felére fogyott. Rengeteget fogyott a világ legkövérebb nője is. Az amerikai Catrina Raiford 433 kilogramm volt, amikor eljutott arra a pontra, hogy nincs tovább, le kell fogynia.

A mexikói Juan Pedro Franconak kétszáz kilótól kellett megszabadulnia, hogy megműthessék

Megmutattuk Alaszka legkövérebb mackóját is. A Katmai Nemzeti Park medvéi több mint 450 kilogrammosra is megnőhetnek a nyári habzsolás alatt, a téli álom idején azonban testtömegük harmadát is elveszthetik.