Vágólapra másolva!
A Mercedes F1-es csapata a legrosszabb szezonkezdésén van túl a Lewis Hamilton-korszakban, a német istálló az elmúlt 11 évben hat forduló alatt mindig több pontot gyűjtött, mint a 2024-es idényben.

Mélyponton a Mercedes

A Mercedes Forma-1-es csapata az előző idényben is jócskán a Red Bull mögött kullogott, de a német istálló a konstruktőrök között legalább megszerezte a második helyet. A 2024-es szezonban mélypontra jutott a brackley-i alakulat, a Lewis Hamilton-George Russell páros csupán 64 pontot gyűjtött az első hat fordulóban, ami az utóbbi 11 évben a legrosszabb teljesítmény a csapat háza táján. A tavalyi évadot az egyéni pontversenyben Hamilton a harmadik, Russell a nyolcadik helyen zárta, jelenleg a hétszeres világbajnok a kilencedik pozícióban szerénykedik, a fiatalabb brit pedig a hetedik.

Forma-1, Kínai Nagydíj 2024, Mercedes, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton számára nem kezdődött jól az idei F1-es szezon
Fotó: AFP (Photo by Andres Martinez Casares / POOL / AFP)

Hat futam után a Mercedes csak a negyedik a konstruktőrök között, legutóbb 2012-ben kezdte ilyen gyengén az esztendőt,

bár a 2010-es években még nem voltak sprintfutamok, ahol extra pontokat lehetett gyűjteni, ahogyan a leggyorsabb körért járó 1 egység bevezetése is később történt meg - számolt be róla a motorsport.com.

A nyolcszoros konstruktőri bajnok egyelőre képtelen megfordítani rossz formáját, és kezd hasonlítani arra a csapatra, amely 2010 és 2013 között volt, amikor a Forma-1-be történő visszatérése alkalmával Nico Rosberggel és Michael Schumacherrel a volán mögött próbált meg sikereket elérni. 

Hamilton utolsó mercedeses éve tehát történelmi mélypontot hozhat, a 39 éves sztár jövőre már a Ferrari színeiben próbál harcba szállni a vb-győzelemért.

A 2024-es Forma-1-es szezon az imolai Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik. Hat versenyhétvége után a 136 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 103 pontos Red Bull-os csapattárs, Sergio Pérez előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén ferraris Charles Leclerc áll 98 ponttal, míg a negyedik és ötödik helyen 83-83 ponttal a friss futamgyőztes Lando Norris és Carlos Sainz vannak.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30