Vágólapra másolva!
A Miami Nagydíjon élete első Forma-1-es futamgyőzelmét ünneplő Lando Norrisnak a rajongók segítségére volt szüksége, miután lerobbant az 1966-os Lamborghinije Monaco egyik utcájában.

Ritka látott pillanat, amikor egy Forma-1-es autóversenyzőnek a saját kocsija miatt kell segítséget hívnia, de pontosan ez történt a McLaren 24 éves brit pilótájával, aki múlt szombaton Monaco utcáin kocsikázgatott új barátnőjével, a portugál fehérnemű-modellel, Margarida Corceiróval. A The Sun információi szerint Norris egy klasszis, királykék Lamborghini Miurát vezetett, amikor az olasz ritkaság 58 éves motorja váratlanul lefulladt, így rövid időre eltorlaszolta az utat. Norris legnagyobb örömér azonban gyorsan a segítségére siettek.

A nem mindennapi esetről képi bizonyítékok is készültek, az egyik szemtanú pedig  The Sunnak nyilatkozott.

"Kifordult az útra, majd a motor elkezdett berregni, és hirtelen leállt. Odakiáltott egy rendőrnek, aki megkért négy-öt járókelőt, hogy segítsenek betolni az autót. Nagyjából öt percig állt, és teljesen nyugodt volt. Minden rajongó tudja, hogy a klasszikus autók velejárói ilyen lefulladások. A srácok szívesen segítettek, hiszen hatalmas rajongók voltak, megnézték az autót, és még nevettek is Lando kárán. Most már elmondhatják magukról, hogy részt vettek egy Forma-1-es bokszkiálláson" – fogalmazott a szemtanú. 

Norris 1966-os Lamborghinije másfél millió fontot (655 millió forint) ér. A különleges olasz modellből összesen 764 darabot gyártottak 1966 és 1973 között, és egy 3.9 literes V12-es motor hajtja, 430 lóerővel.

 A Lamborghini Miurán kívül azonban Lando Norrisnak számos más luxusautója is van. A carhp.com szerint az többek közt egy Lamborghini Aventadora, és legalább három McLarenje.

F1 Grand Prix of Miami, Lando Norris, McLaren
Lando Norrist a rajongók mentették ki a pácból
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto

A Forma-1-es Miami Nagydíj Lando Norris történelmi győzelmével zárult, ugyanis a McLaren pilótájának a 110. F1-es nagydíján, 15 dobogós helyezés után megszerezte élete első futamgyőzelmét. A brit pilóta végig nagyszerűen versenyzett, és a biztonsági autós fázis során történtekből is előnyt tudott kovácsolni magának. A 24 éves sztár pályafutása legnagyobb sikere után még felszabadultabbá és magabiztosabbá vált, legutóbb azt nyilatkozta, hogy 2025-ben már a világbajnoki címért fog küzdeni a McLarennel.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

Kapcsolódó cikkek: