Vágólapra másolva!
Mint ismert, Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta. Norris mögött a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője zárt másodikként, míg a dobogó alsó fokára Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája állhatott fel. A Red Bull hollandja nem foglalkozik azzal, mi lett volna, ha nincs a biztonsái autós fázis, szerinte semmit sem von le a riválisának az érdemeiből az, hogy némi szerencsével szerezte meg pályafutása első Forma-1-es győzelmét.

A McLaren ifjú versenyzője az 5. helyről rajtolt a tegnapi futamon, és remek tempóra volt képes, emellett pedig csapata kiváló taktikát is dolgozott ki számára. 

F1 Grand Prix of Miami, Max Verstappen
Max Verstappen nem szomorkodott,hogy ezúttal nem nyert
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto

A győzelem viszont azt követően lett elérhető cél számára, hogy Logan Sargeant és Kevin Magnussen balesete miatt pályára küldték a biztonsági autót

— a kerékcserét követően Norris az élre tudott visszaállni, és simán meg is nyerte a versenyt.

Egészen pontosan a 28. körben Piastri és Sainz egyszerre járt a boxban új gumikért, aztán Logan Sargeant és Kevin Magnussen balesete miatt a pályára hajtott a biztonsági autó, így az ötödik helyről rajtoló, de akkor épp az élen álló Norris rögtön a boxba hajtott kerékcserére, ennek köszönhetően a 30. körben az első helyen tért vissza a pályára.

Az újraindításnál Norris megtartotta a vezető pozíciót, mögötte Verstappen száguldott a második, Leclerc pedig a harmadik helyen. A holland címvédőnek nem sok esélye volt utolérni az élen haladó brit riválisát, ugyanis arra panaszkodott, hogy nehezen tud befordulni a kanyarokba. Tíz körrel a leintés előtt Norris előnye öt másodperc volt Verstappennel szemben, ez a leintésig csaknem nyolc másodpercesre nőtt.

Max Verstappen nem kímélte az újságírókat

A futamot követő sajtótájékoztatón Max Verstappent kérdezték meg arról, vajon szerinte Verstappen nyerhetett-e volna, ha a biztonsági autó nem érkezik a megfelelő időben számára - írja az F1vilag.

„Nem tudom, mekkora volt a lemaradása a biztonsági autó előtt, hogy őszinte legyek” — mondta a holland versenyző, majd Norrishoz fordult, és megkérdezte, mennyire volt lemaradva tőle.

„Nehéz lett volna” — válaszolta az angol. „Meg kellett volna előznöm két Ferrarit, egy Red Bullt és Oscart [Piastri]. Oscar nagyon jó munkát végzett, szóval le a kalappal előtte.”

Verstappen aztán a kérdésre válaszolva ismét átvette a szót: „Mindig ott van ez a ‘mi lett volna, ha’, nem igaz? 

Ha anyámnak töke lett volna, ő lenne az apám! Szóval igen, így mennek a dolgok a versenyzésben. Néha neked kedveznek a dolgok, máskor nem.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.