Sötét titkot árult el Karácsony, aminek aligha örülnek az egykori „mikroadományozók”

karácsonygergely
Vágólapra másolva!
A főpolgármester Puzsér Róbertnek és közönségének magyarázkodott, egy káromkodás is kicsúszott a száján. Karácsony Gergely volt Puzsér Róbert Hard talk című estjének szombati vendége.
Vágólapra másolva!

Puzsér 2019-ben szintén indult a főpolgármesteri székért, azóta is nagy kritikusa a Párbeszéd egykori társelnökének, így Magyar Péterrel ellentétben a politikus keményebb kérdéseket kapott, mint a Tisza Párt vezetője. 

A beszélgetést a Mandiner elemezte. A podcastból kiderült: Karácsony egyebek mellett arról beszélt, bár 2018-ban is volt miniszterelnök-jelölt, majd ezért a posztért 2021-ben is ringbe szállt, mielőtt váratlanul visszalépett volna Márki-Zay Péter javára, hogy a

 Holdról is látszott, hogy nem akarok miniszterelnök lenni”.

Ez a megjegyzés annak tükrében érdekes, hogy a 2021-es előválasztási kampány idején, máig tisztázatlan módon valakik mintegy ötszázmillió forinttal támogatták meg a kampányát, aminek éppen az volt a célja, hogy igenis ő legyen a baloldal közös listavezetője. Kétségtelen, azt már korábban elárulta, hogy az előválasztási vita során már unatkozott, máshol járt az esze.

Karácsony most elismerte, hogy ezt „teljes joggal kérik számon” rajta. Ám ő ezt mégis teljesen máshogy látja, mert szerinte helyi szinten tudott csapatot építeni, meg tudott valósítani egy jó modellt.

2019 után azt látta, hogy ez a főváros, és az országos vezetés nem tud normálisan együttműködni, és ezt kellene országos szinten helyrehozni - magyarázta. Szerinte „elmérte”, miért kell ebbe belemenni. Azért csinálta, mert azt gondolta, hogy nála mindenki rosszabbul csinálná.

Azt gondoltam, hogy elmehettek a f...ba

– keménykedett Karácsony, amikor a koronavírus-járvány idején született kormányzati döntésekre terelődött a szó. Szerinte ezzel kapcsolatban az volt a döntő, amikor egy fővárosi hajléktalankórházat akkor bezártak, de a Hard Talk podcastról szóló tudósítás szerint a Pesti úti idősotthon fővárosi botránya nem került szóba.

Karácsony arról is beszélt, hogy szerinte semmi nem változott 2021-hez képest, amikor még Dobrev Klára ellen kampányolt, noha például a DK teleplakátolta az országot a közös képükkel.

Szerinte ő csak támogat egy DK-s európai parlamenti listát, amin nincs rajta, a fővárosi lista pedig olyan, amilyet ő akart. Az EP-listán egyébként szinte csak DK-sok vannak befutó helyen, ahogy Budapesten is Gyurcsányék dominálnak.