Vágólapra másolva!
A Fejér-B.Á.L. Veszprém mellett a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) esett ki a férfi kézilabda NB I-ből.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata annak tudatában lépett pályára szombat délután a Magyar Kupa elődöntőjében, hogy este kieshet a férfi kézilabda NB I-ből. A Szeged végül 39-33-ra legyőzte a NEKA csapatát a kupaelődöntőben, így a vasárnapi, Dabas elleni bronzmérkőzésre készülő balatonbogláriak este azért szurkolhattak, hogy ne érje őket két rossz hír egy napon.  A bajnokság alapszakaszából már csak egy meccs volt hátra, a PLER 18 órától hazai pályán játszott a Csurgóval. Döntetlen esetén a Komló lett volna a kieső, Csurgó-siker esetén a PLER, PLER-győzelem esetén pedig a NEKA. A PLER 33-26-ra nyert.

NEKA, férfi kézilabda NB I
A NEKA kiesett a férfi kézilabda NB I-ből
Fotó: NEKA

Kiesett a NEKA a férfi kézilabda NB I-ből

A bajnokság lebonyolítása úgy alakult, hogy a NEKA már május 4-én lejátszotta az utolsó NB I-es mérkőzését, miközben a legnagyobb riválisainak még egy-két meccs hátra volt. Ám a balatonbogláriak így is nyugodtak lehettek az elmúlt két hétben, hiszen 

szinte csak matematikai esély volt arra, hogy kiessenek. 

Pontosabban három dolognak kellett teljesülnie: múlt héten az Eger győzze le a Fejér-B.Á.L. Veszprémet, e hét szerdán a Komló-Eger mérkőzés döntetlennel záruljon, a PLER pedig a héten győzzön Balatonfüreden vagy a Csurgó ellen. Nos, az Eger előbb nyert, majd a Komló és az Eger 27-27-es döntetlent játszott egymással, a pestszentlőrinci együttes pedig a balatonfüredi vereség után szombat este végig vezetve legyőzte a már biztosan ötödikként záró Csurgót.

A 10-13. helyen így az alábbi módon zárult a tabella: 

10. Eger 18 pont, 11. PLER 18 pont, 12. Komló 17 pont, 13. NEKA 17 pont. 

Az egymás elleni eredményeknek köszönhetően pedig a NEKA búcsúzott az élvonaltól a sereghajtó Fejér-B.Á.L. Veszprém mellett. Az NB I/B bajnokaként a Győri ETO-UNI FKC, második helyezettjeként pedig vagy a Szigetszentmiklósi KSK, vagy az Optimum Solar-Békési FKC jut fel.

A bajnoki döntőt (ahogy a vasárnapi kupadöntőt is) a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged vívja egymás ellen.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30