Vágólapra másolva!
Kaizinger Balázs két lóval, Herr Cooles Classicóval és Clover 15-el versenyzett az elmúlt hétvégén Sopotban CCI4 *-L kategóriában.

Kaizinger Balázs két lóval, Herr Cooles Classicóval és Clover 15-el versenyzett az elmúlt hétvégén Sopotban CCI4 *-L kategóriában. 

Erre azért volt szükség, mert nem elég, hogy megszerezte az egyéni kvótát, hanem csak olyan lovasok nevezhetőek, akik 4*-on legalább három MER-rel rendelkeznek a 2023-2024 időszakban.

Ebből kell legyen legalább egy hosszú 4, és legalább egyet a 2024-es évben kell teljesíteni.

Kaizinger Balázs az oimpiára készül
Fotó: Aleksandra Zietak

Első nap díjlovagló programot, második nap tereppályát, harmadik nap pedig díjugrató pályát kellett teljesítenie a párosoknak.

Bár a végeredmény nem ezt mutatta, de Herr Cooles Classico nagyon sokat fejlődött a tavalyi évhez képest. A koncentráció hiányából adódtak levonások a lépésfeladatnál, a kvalifikációhoz szükséges ponthatárt viszont sikerült teljesíteni. Clover nyugodt, kiegyensúlyozott volt, szintén jobb képet mutatott a tavalyi évhez képest, apróbb technikai hibák ugyan voltak, de összességében megfelelő volt a teljesítménye. Vele is sikerült a szükséges ponthatárt teljesíteni. 

                      

Nagyon jó formában volt mindkét ló, minden a tervezetteknek megfelelően történt. Classicóval az egyik hármas kombináció volt kicsit izgalmasabb. A feladat meredek, három vágtára sarok, majd kicsit eltolva tőle egy szűkebb rönk. Ez utóbbira három helyett négyet vágtázott a páros, mert Balázs nem bírta időben befordítani Classico-t. Clover pályája teljesen sallangmentes volt, tökéletesen csinálta a feladatokat. 

Mindkét lóval hibátlanul teljesítettek, némi időbüntetést kaptak csak.

A harmadik napi díjugrató pálya kellően technikás volt és a magassággal sem spóroltak. Mivel a szombati terep körülbelül nyolcvan százaléka két méter széles asztalokból, „MIM” oxerekből állt, megkérdezte a lovakat, Classico is kiugrotta magát kicsit, ezt az ugrópályán lehetett érzékelni, de becsülettel helytállt. Kettő verőhibát vétettek. Clover a második kondivizsgán nem felelt meg, így a díjugratásban nem indulhatott. Ő a tervek szerint Kronenbergben versenyzik egy hónap múlva. Herr Cooles Classico – Kaizinger Balázs párosának már biztosan megvan a jegye Párizsba, pár hetes pihenő után rutinszerzési céllal Luhmühlenben tréningeznek majd az olimpia előtt CCI4*-S kategóriában.

Kaizinger Balázs a lengyelországi versenyen
Fotó: Aleksandra Zietak

"Classicónak ez volt az első ilyen hosszú négy csillagos versenye, meg vagyok vele elégedve" - nyilatkozta a magyar lovas. "A díjugrató pálya kellően technikás volt és a magassággal sem spóroltak. Mivel a szombati terep körülbelül nyolcvan százaléka két méter széles asztalokból, „mim” oxerekből állt, megkérdezte a lovakat, Classico is kiugrotta magát kicsit, ezt az ugrópályán lehetett érzékelni, de becsülettel helytállt. Kettő verőhibát vétettünk az egyik az enyém volt, nem figyeltem eléggé. Most pihenő és vele még Luhmühlenbe fogok menni egyet rövid négy csillagon, cél a rutinszerzés. 

A németek olimpiai válogatóversenye ott lesz, szóval nem kell félni attól, hogy könnyűre lesz építve. Clover a második kondivizsgán nem felelt meg. Nincs gond, jól néz ki, jó formában is volt, ez most így jött ki, a biztonság kedvéért kap egy komplett orvosi kivizsgálást, valószínűleg vele még megyünk Kronenbergbe, de ez még képlékeny. 

Herr Cooles Classicoóval megvan az olimpiai kvalifikációnk, teljesítettük a követelményeket. Most pihenő és nemsokára folytatjuk a munkát.”