Tojássütésre is jó a csúcs Intel Core i9

intel core i9-10900k cpu processzor gamer gaming
Intel Core i9-10900K
Vágólapra másolva!
A fogyasztása és a hőtermelése is tiszteletre méltó.
Vágólapra másolva!

Kétségbeesetten szüksége van a 2015 óta használt 14 nm-es gyártástechnológia leváltására az Intelnek, az AMD által sarokba szorított cég tizedik generációs Core processzorainak krémje már a technológia abszolút határait feszegeti. Kínai forrásból érkezett néhány friss információ a hamarosan piacra kerülő, tízmagos Core i9-10900K csúcsterhelés alatti működési sajátosságairól, és bizony nem rózsás a helyzet.

Intel Core i9-10900K Forrás: Intel

A Weibo közösségi szolgáltatásban WolStame néven futó illető egy 240 mm-es folyadékhűtés segítségével megdolgoztatta a processzort: az AIDA FPU-teszjét futtatta rajta, a videovezérlő kihasználására elindította a Furmarkot, a szenzoros adatokat pedig a HWInfo64-gyel követte.

Az óriási és folyamatos terhelés 93°C-ra hevítette fel a központi egységet, a fogyasztása bő 235 watt volt. Viszont jó hír, hogy ennek ellenére képes volt tartani mind a tíz magján a 4,77 GHz turbó órajelet.

Mindebből sejthetően aki hajlandó lesz megvásárolni a méregdrága processzort, annak nem érdemes spórolnia a hűtésen, a legjobb ötlet egy 360 mm-es folyadékhűtővel párosítani. A jelenlegi információk alapján a nyár elején piacra kerülő termék nagyjából azonos teljesítményt nyújt a 12 magos AMD Ryzen 9 3900X-szel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!