Bemutatkoztak a Honor új csúcstelefonjai, nagy hangsúly van a kamerákon

Vágólapra másolva!
A barcelónai Mobil Világkongresszuson végre bemutatkozott a Honor két új csúcstelefonja, a Magic4 és a Magic4 Pro.
Vágólapra másolva!

A két telefonban közös a csúcsminőségű kijelző, ami jelen esetben LTPO AMOLED-paneleket jelent 120 hertzes képfrissítéssel, és a DCI-P3 színtér teljes lefedésével és 1920 hertzes PWM-mel. Ráadásul egészen elképesztőnek tűnik az 1000 nites fényerő.

A Magic4 és a Magic4 Pro közötti fő különbség, hogy az előbbi a két szélén ívelt lefelé, míg az utóbbi rögtön mind a négy oldalán.

Elölről ezen kívül a legfontosabb változás, hogy a Magic4-en egy középre ütött lyukban kapott helyett a 12 megapixeles szelfikamera, míg a Pro-verzió esetében ez már oldalra került, és jutott mellé egy 3D-s mélységérzékelő is, így például szép portréképeket tud majd csinálni.

Forrás: Honor

Összedolgoznak a kamerák

Ahogy azt manapság megszokhattuk, az új telefonok legfontosabb része a kamerarendszer. Ezek egy tárcsás rendszerben kaptak helyet a hátlapon, és a Pro-modell esetében kapunk egy 50 megapixeles főkamerát, egy 50 megapixeles, autófókusszal ellátott ultraszéles egységet, valamint egy 64 megapixeles, 3,5-szörös optikai zoomra képes lencsét, ami még digitális zoom mellett is képes lesz bizonyos mértékig minőségromlás nélkül nagyítani.

Forrás: Honor

Ehhez képest a sima Magic4 annyiban különbözik, hogy a zoomkamera 8 megapixeles és 5-szörös nagyítást tud.

A Honor szerint a legnagyobb újdonságot a "fúziós fényképezés" jelenti, ami a gyakorlatban azt takarja, hogy a legtöbb esetben több kamera dolgozik össze, hogy minél szebb legyen a végeredmény.

Így tehát például az ultraszéles kamerát használva egy bizonyos mértékig be tud majd segíteni a főkamera, a főkamera pedig 3,5-szörös nagyításig bedolgozik a zoomkamerának. Ezeket a dolgokat a telefon szoftvere a háttérben magától intézi, és a végén összegyúr egy olyan végeredményt, ami az ígéretek szerint sokkal jobb lesz, mintha az egyes lencsék magukban tevékenykednének.

Forrás: Honor

A Honor ráfeküdt a videózásra is, így az új telefonok tudnak 10-bites Log-formátumban rögzíteni 4K 60fps-es videókat mindenféle olyan mesterséges intelligenciás és szoftveres trükkökkel, amikkel mozifilmszerűvé teheték a felvételek.

Rögtön a fülbe

Nagyon hasznosnak tűnik az az újdonság, hogy az új készülékek telefonálás közben a környezet hangerejéhez tudják igazítani és hatékonyabban a fülünk felé iránytani a hangokat, hogy egy csendesebb helyiségben a többiek lehetőleg ne hallják a beszélgetésünket.

Forrás: Honor

Ami a nyers hardvert illeti, mindkét új telefonban közös, hogy megkapták a Qualcomm legújabb és legerősebb Snapdragon 8 Gen 1 processzorát, ami mellé 8 gigabájt memória társul. A sima Magic4 még elérhető lesz 128 gigabájt tárhellyel is, azonban a Magic4 Pro már csak 256 vagy 512 gigabájttal, és itt a memória mérete is lehet 12 gigabájt.

A Honor természetesen az Android 12-es rendszert veti be, amire ráhúzza a saját fejlesztésű Magic UI 6.0-s felületét.

Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy Európában (és így nálunk) mikor indul a forgalmazás, de a Magic4 mintegy 900 eurós, a Magic4 Pro pedig 1100 eurós összeg környékéről indul majd.