Óriási döntés született az idei Call of Duty kapcsán

Vágólapra másolva!
Vállalja a rizikót a Microsoft, örülhetnek a PC és Xbox gépeken játszók.
Vágólapra másolva!

Több hónapnyi éles vitát követően megszülethetett az idei talán legfontosabb döntés a Microsoft videójátékos részlegénél, az ősszel érkező Call of Duty az első pillanattól fogva elérhető lehet a PC Game Pass és az Xbox Game Pass havidíjas játékbérlőkben.

call of duty modern warfare III
A széria legutóbbi része a 2023-as Call of Duty: Modern Warfare III volt
Fotó: Activision Blizzard

Az információval a The Wall Street Journal forrásai álltak elő, állításuk szerint a játékot és a bérlőben való kiadását 2024. június 9-én tervezi bejelenteni a Phil Spencer által vezetett Xbox-divízió. Ha igaznak bizonyul az értesülés, akkor klasszikus módon és teljes áron csak PlayStationre lesz muszáj megvenni az új Call of Duty-t, a PC és Xbox gépeket használó közönségnek elég lesz előfizetnie a havi néhány ezer forintos játékbérlőre.

A Game Pass-ban való debütálás óriási rizikót jelent, hiszen a Microsoft tulajdonában lévő Activision Blizzard újabban olyan 20 millió kópiát szokott értékesíteni a játékcsalád részeiből, a játékbérlős kiadás miatt drámaian bezuhanhat az érték, és persze az eladásokból származó bevétel. Másrészt viszont a lépés óriási mennyiségű új előfizetőt hozhat a Microsoft játékbérlőjének, nagyban növelheti a Call of Duty játékosbázisát és mikrotranzakciós bevételeit, talán még az Xbox hardveres eladásain is segíthet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!