Harry herceget sokkolta III. Károly király döntése

Vágólapra másolva!
Egy királyi szakértő szerint Harry herceg és III. Károly király kapcsolata továbbra is feszült.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origo beszámolt,  III. Károly nem találkozott Harry herceggel, amíg ő az Egyesült Királyságban tartózkodott. Az uralkodónak a kötelezettségei miatt nem volt ideje kisebbik fiát fogadni, aki az Invictus Games jubileumi eseményein vett részt. Az uralkodó döntése sokakat meglepett, ugyanis többen arra gondolnak, hogy csak ürügyként hivatkozott elfoglaltságra, valójában látni sem akarja fiát.

Nem csak a közvéleményt, de a sussexi herceget is rosszul érintette apja elhatározása, szinte sokkolta őt, hogy édesapja még csak el sem látogatott az általa alapított jubileumi sporteseményre.

Tom Quinn királyi szakértő szerint nem véletlen, hogy Harry herceg és Meghan Markle szóvivőjének közleményt kellett kiadni, ugyanis Károly és Harry herceg kapcsolatáról számos teória született.

Mélyen megdöbbentette, hogy apja egy pillanatra sem volt hajlandó találkozni vele.

Az elutasítás pedig különösen azért volt fájdalmas, mert a nagy nyilvánosság előtt zajlott" - osztotta meg.

Hozzátette, hogy az uralkodó döntésében szerepet játszhatott az a tény, hogy bár Harry hiába akar békülni, még mindig feszült a viszony közte és édesapja között.

III. Károly király és Harry herceg
Fotó: Instagram.com/enews/

III. Károly király nagyon dühös

Az Invictus Games tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepség után Harry herceg és felesége, Meghan Markle Nigériába utaztak, hogy népszerűsítsék a sportverseny eseményeit, azonban több királyi szakértő szerint is csak még nevetségesebbé tették magukat a megjelenésükkel.

Tom Quinn királyi szakértő elárulta, hogy az afrikai utazás csak rontott III. Károly király és fia kapcsolatán.

"Vilmos herceg teljesen felháborodott, és eltökélte, hogy megtalálja a módját, hogy a jövőben megakadályozza a hasonló utazásokat. Az eset miatt Károly király is dühösebb, mint valaha - mesélte.

Hozzátette, hogy a brit királyi család tagjai felháborodtak, hogy Nigériában úgy kezelték Harry herceget és Meghan Markle-t, mintha a királyi család egy hivatalos látogatásán vennének részt: fogadásokkal és a jótékonysági szervezetekkel történő találkozókkal készültek az érkezésükre.

Harry herceg és Meghan Markle még 2020-ban jelentették be, hogy visszalépnek a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné kívánnak válni, és a jövőben idejük nagy részét Észak-Amerikában töltik.

Ezek miatt pedig III. Károly királyt és Vilmos herceget is felzaklatta, ahogy a pár viselkedett, és a továbbiakban ellenzik, hogy Meghan és Harry a brit királyi családot képviseljék - írja a Mirror.